Korku filmlerinin öncü isimlerinden Alfred Hitchcock'ın filmi, oyun oluyor - Haberler - indir.com

Korku filmlerinin öncü isimlerinden Alfred Hitchcock'ın filmi, oyun oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-16 13:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Korku oyunları, video oyunları arasında en çok ilgi gören türlerden biri olarak biliniyor. Piyasada bulunan ve belli bir beğeniye ulaşmış korku oyunu serileri, yeni oyun çıkardıklarında, oyuncular yakından takip ediyorlar. Genel anlamda bakıldığında da korku oyunlarının ilgi görmesine karşın, piyasada korku serisi oldukça az bulunuyor. Oyuncuların korku oyunu tercihine bir yenisi daha ekleniyor. Sinema dünyasında önemli işlere imza atan ve korku filminin öncü isimlerinden biri olan Alfred Hitchcock'ın, Vertigo adlı filmi, oyun dünyasına uyarlanıyor. Vertigo, korku ve gerilim filmleri arasında en iyiler arasında gösterilen yapımlardan biri. Vertigo, sinema severlerden sonra şimdi de oyun severleri germeye hazırlanıyor.

Sinema dünyasında korku ve gerilim filmleri arasında önemli bir yere sahip olan Vertigo'nun, Fransız oyun dağıtımcısı Microids tarafından haklarının alındığı duyuruldu. Oyun haklarını eline alan Fransız şirket, oyunun gelişim aşamasını Pendulo isimli oyun stüdyosuna teslim edecek. Oyun tutkunları yapılan bu duyurunun ardından, oyun dünyasına yeni bir korku oyununun katılacak olması nedeniyle heyecanlanmış durumda. Microids'in başkanı, filmin oyun haklarını almalarıyla alakalı kısa bir açıklama yaptı. Açıklamasında, oyunun macera oyunu olacağını ve filmin konusunu işleyeceklerini dile getirdi. Gerilimin oyunda ne denli yer bulacağına dair ise herhangi bir şey söylenmedi.

Vertigo filminin konusu;

Filmin ana karakteri Dedektif Scottie Ferguson, ortağını çatıda suçlu kovalarken aşağı düşmesi sonucu kaybeder. Yaşanan bu olay Ferguson'da yükseklik korkusu oluşmasına neden olur ve bu nedenle polisliği bırakır, hayatını yalnızca dedektiflik yaparak sürdürmeye devam eder. Bunun üzerine Ferguson'un arkadaşı Gavin Elster, Ferguson'u karısını takip etmesi adına tutar ve karısının tuhaf davranışlar sergilediğini, anlamlandıramadığını söyleyerek yardım ister. Ferguson peşine düştüğü bu olay nedeniyle, yavaş yavaş akıl sağlığını kaybetmeye başlayacaktır.





PAYLAŞ