Komut Birleştirme Servisi IFTTT'nin Android Uygulaması Yayınlandı - Haberler - indir.com

Komut Birleştirme Servisi IFTTT'nin Android Uygulaması Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

Yaratılan komutlarla mobil'de kullanılan e-posta adresleri, dosya depolama uygulamaları ve sosyal ağlar gibi platformları birleştirerek otomatik işlem yapılmasını sağlayan IFTTT servisinin Android uygulaması indirmeye sunuldu.

Geçen yaz aylarında iOS versiyonunun kullanıma sunulduğu (If This Then That) IFTTT'nin Android uygulaması daha çeşitli entegrasyon özelliklerinin yanı sıra telefon kayıtlarını tutabilme gibi özel yeteneklerle beraber kullanıcılarla buluştu.

Ücretsiz olarak Google Play'de yerini alan IFTTT uygulaması sayesinde kullanıcılar web üzerinde bulunan pek çok servisin, birbirleri arasında haberleşmesini ve bu servislerde yapılan paylaşımların otomatik olarak birbirleri arasında yapılmasını sağlayabiliyorlar. 

IFTTT

Örneğin; Facebook üzerinde etiketlenen herhangi bir görsel Dropbox servisindeki kullanıcı hesabında depolanabildiği gibi Youtube üzerinde favori olarak eklenen bir video da otomatik olarak Tumblr blog sayfası üzerinde paylaşılabiliyor.

iOS sürümünden farklı olarak Android'e özel olarak hazırlanmış 'Araçlar' adlı bir kanala da sahip olan IFTTT uygulaması bu sayede kullanıcıların internet bağlantısından zil sesine, bildirimlerden SMS'e kadar işletim sistemlerinde bulunan fonksiyonları da ayarlama şansına sahip oluyorlar.

Uygulama ile işlemlerin yapılabilmesi için öncelikle bir IFTTT hesabının olması ve daha sonra kullanılmak istenilen servislerin bu hesaba bağlanması gerekmektedir.

Oldukça pratik bir kullanıma ve kullanıcıların paylaşımlarını otomatik bir hale getirerek verimliliği artırma amacıyla geliştirilmiş olan IFTTT'nin Android, iPhone ve iPad uygulamalarını aşağıdaki bağlantıları kullanarak mobil cihazlara indirebilirsiniz.





PAYLAŞ