Günümüzde, mobil uygulamaların yardımıyla kod yazmak eskisine göre çok daha basit bir hale geldi. Bunun için programlama dillerini belli bir yere kadar öğrenmek yeterli oluyor. Sonrasında mobil uygulamalardan yardım alarak, kodlar oluşturulabiliyor. Kod öğrenmek için kullanılabilecek birçok uygulama bulunuyor. Bunlardan en iyi 6 tanesi ise şu şekilde;

Lightbot : Code Hour

Bu uygulamada kodlama öğrenirken aynı zamanda eğlenmek de mümkün Özellikle çocuklar için kodlama öğretmede kullanılabilecek bir uygulama olan Lightbot : Code Hour’da kodlamayı oyunlar üzerinden öğreniyorsunuz. Uygulamanın ücretsiz sürümünü alırsanız 28, ücretli sürümünü alırsanız da 50 50 bulmaca kullanıcılara sunuluyor. Hem Android hem de iOS’lara indirilebiliyor.

Scode

Mobil cihazlarda kullanılabilecek bir diğer kodlama öğreten uygulama da Scode. Uygulama lise ve ortaokul öğrencileri olan 3 kişi tarafından geliştiriliyor. Kodlama sistemi, kullanıcılara kurgulanmış senaryolar üzerinden öğretiliyor. Scode üzerinde bulunan senaryolar savaş, futbol, makyaj, medya ve mutfak şeklinde. Scode uygulaması da hem Android hem de iOS üzerinden indirilebiliyor

Encode: Learn to Code

Encode: Learn to Code, kodlamayı yeni öğrenenler için tavsiye edilecek uygulamalar arasında yer alıyor. Uygulamada programlama dili olarak JavaScript tercih edilmiş. Aynı zamanda internet bağlantısı gerektirmemesi de tercih edilme sebepleri arasında. Android kullanıcıları ve iOS kullanıcıları tarafından kullanılabilmekte.

Udacity – Learn Programming

Çok geniş bir kitle tarafından kullanılan Udacity ‘ Learn Programming, aynı zamanda içerik olarak da oldukça geniş bir uygulama.HTML, CSS, Javascript, Python ve Java gibi birçok önemli programlama dilini öğrenme de yardım sağlıyor. Android ve iOS platformlarında indirilebiliyor.

Khan Academy

Khan Academy, Türkçe dil desteğine sahip olmasıyla diğer uygulamalardan ayrılmayı başarıyor. Kodlamayı öğretmesinin yanında, kullanıcılarına ücretsiz eğitim de sunuyor. Matematik, fizik ve kimya gibi birçok alanda videolu dersle eğitim veriyor. Andorid ve iOS platformlarıyla uyumlu.

Udemy

Udemy’de birçok alanda videolu ders desteğini kullanıcılarına sağlıyor. 13 milyon kullanıcı sayısına sahip olan Udemy, Java, Swift, Python, Ruby on Rails ve JavaScript gibi birçok programlama dilinin video içeriğine sahip. Udemy uygulaması hem Android’de hem de iOS platformunda kullanılabiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir