Kırmızı iPhone 7'i Modifiye Ettiler - Haberler - indir.com

Kırmızı iPhone 7'i Modifiye Ettiler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-28 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Apple'dan bir sürpriz gelerek iPhone 7 ve iPhone 7 Plus cihazlarının kırmızı versiyonları piyasaya sunuldu. Birçok kitle önü beyaz arkası kırmızı tasarımlı bu yeni cihazları beğenirken, bazı kitle ise arka kırmızı iken ön yüzeyin neden beyaz yerine siyah tercih edilmediğini sorguladılar. Bu noktada iPhone 7 cihazının ön yüzeyi siyah ve arka yüzeyi kırmızı olan versiyonunu YouTube üzerinde bir yayıncı tarafından yapıldı.

YouTube kullanıcısı olan Danny Widget ise donanım işlerine girişerek herkezin hayalini kurduğu bu yeni iPhone renklendirmesini yaptı. İlk öncelikle kırmızı iPhone 7 Plus modelinin inceleme videosunu çeken Danny, sonrasında ise iPhone 7 Plus modelinin siyah renkli ön panelini çıkartarak yeni kırmızı renklı iPhone 7'e entegre ederek ortaya kırmızı ve siyahın hakim olduğu RED iPhone 7 modeli ortaya çıktı diyebiliriz. Aşağıdaki bölümden Danny Widget'ın yaptığı bu değişimi adım adım izleyebilirsiniz.

Bu projenin oldukça riskli ve zor olduğunu söyleyen YouTube kullanıcısı Winget, bu işlemleri yaparken telefonların ön yüzü değişikliği haricinde daha fazla işlemin gerek olduğunu belirtti. İlk adımda Ekranı lojik devreden ayırmak ve sonradan iPhone'un Touch ID parmak izi sensörünü kalıcı olarak devre dışı bırakmak gerekiyordu. Her iki cihazında parçalarına ayrıldığı bu işlemler sonrasında alüminyum kasası modifikasyona uğramış siyah-kırmızı renkli bir iPhone 7 Plus elde edilmiş durumda.

Bu işlemlerde parmak izi tarayıcısının iptal olmasının yanı sıra suya ve toza karşı dayanıklılığı sağlayan mühürde zarar görmüş. Tüm bu neticeler sonucunda istenilen bir cihazı ortaya çıkartan Winget, oldukça beğendiği bir modeli ortaya çıkarttığı belirtiyor. Bakalım Apple ilerleyen zamanlarda bu çeşitli renk yelpazesine sahip iPhone cihazlar çıkartacak mı göreceğiz.





PAYLAŞ