Kendi Kendine Ayarlanabilir Apple Watch Kayışları Geliyor - Haberler - indir.com

Kendi Kendine Ayarlanabilir Apple Watch Kayışları Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-11 21:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple cephesinden yeni bir haber geldi ve şirket Apple Watch kayışları için bir patent almaya hak kazandı. Bu söz konusu patent ile saat kayışları artık bileğinize tam anlamıyla oturup otomatik bir şekilde sıkılaştırılıp gevşetilebiliyor. ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından 9781984 numarası ile kayıt edilen bu patent ile 'Giyilebilir elektronik cihazlar için dinamik uyum ayarı' şeklinde bir başlık yer alıyor. Bu patent ile Apple Watch kayışlarında önemli yeniliklerin olması bekleniyor. Apple ise bu noktada kullanıcıların saatlerinin kayışlarını sıkılaştırmasını ve gevşetmesini sağlayan elektronik bir ayarlama sistemi üzerinde çalışmalara başlamış durumda.

Bu ayar ile Watch'tan gelen biyometrik veriler sayesinde elle yada otomatik bir şekilde ayar yapılabilecek. Söz konusu bu yeni kayışlar için patentin önermiş olduğu bazı yöntemlerde yer alıyor. Bunların başında ise şekil hafızalı bir tel kullanılması ve bu sistemin elektrik ile genişlemesi ve kasılması öneriliyor. Ayrıca Apple Watch'u giyen kişinin koluna doğru hareket ettirmeyi sağlayacak olan genişletilebilir bir kılıfta önerilen yöntemler arasında bulunuyor.

Şuan için bir patent içeriği bulunan bu özellikteki yöntemler gelecek nesil modellerde kendi kendie ayarlanabilir saat kayışları olarak piyasaya giriş yapabilirler. Özellikle eğzersiz yaparken ve kalp hız ölçümlerinde doğru ölçümler için Apple Watch'ların bileğe iyi bir şekilde oturması gerekti biliniyor. Bu yüzden yakın zamandaki nesillerde bu saat kayışlarını görebiliriz diyebiliriz.





PAYLAŞ