Kemal Kılıçdaroğlu, Çiftlik Bank mağdurlarının paralarını nasıl geri alacakları ile ilgili açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Kemal Kılıçdaroğlu, Çiftlik Bank mağdurlarının paralarını nasıl geri alacakları ile ilgili açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-21 11:27:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Türk internet tarihinin en büyük dolandırıcılığını gerçekleştiren Mehmet Aydın, yatırım yapan 80 bin vatandaşın yatırımlarına el koydu. 2 ay öncesine kadar evini, arabasını satıp yatırım amaçlı bu işe girmiş binlerce vatandaş mağdur. Çekilen binlerce TL'lik banka kredi ve yaşanan ekonomik durumlar vatandaşların daha çok öfkelenmesine neden oluyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mağdurların gözünden olaya akarak onlara hukuki adresler gösterdi. Paralarını almak isteyen Çiftlik Bank mağdurlarına Kılıçdaroğlu'nun tavsiyeleri ile resmi bir yola başvurarak dava açabilirler.

Çiftlik Bank'ın kuruluş sürecini anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; 'Çiftlik Bank kuruldu. Adam kalkıyor, hepsinin önünde, Bakan, Başbakan önünde Çiftlik Bank'ı kuruyor. 77 bin 843 kişiyi dolandırıyor. 511 milyon lira tokatlıyor. Hükümet seyrediyor. SPK seyrediyor, BDDK, Ticaret Bakanlığı seyrediyor. Tıpkı Jet Fadıl gibi. İslami holdingler gibi. Kuruyor Çiftlik Bank'ı, biraz dua, millet parayı verebiliriz diyor.' şeklinde konuştu.

77 bin 843 kişiye seslendiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti; 'Paranızı rahat alabilirsiniz. Ama o tosundan değil, parayı BDDK'dan alabilirsiniz. Dava açmanız lazım. BDDK kanununun 150. maddesi var. Bu kanuna göre alınması gereken izinleri almaksızın, her türlü belge veya kamuoyuna yaptıkları açıklamalarda banka adını ya da banka gibi katılım fonu topladıkları izlenim uyandıran kişiler cezalandırılır.'

Mehmet Aydın'ın bankaları unvan olarak kullandığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Devletin kurumu görüyor. Davayı açarsın bu kanunun gerekçe gösterirsin, şikayet edecek olan BDDK olur. Ver mahkemeye faiziyle beraber paranı alırsın. Adalet Bakanı onu Uruguay'dan isteyeceğiz diyor. Uruguay'da büyükelçiliğimiz yok, Uruguay ile suçluların iadesine ilişkin sözleşme de yok. Uruguay'dan besmelesiz et getirebilirsin, inek, tosun getirebilirsin ama bu tosuncuğu getiremezsin.' şeklinde konuştu.





PAYLAŞ