Kalitesiz Fotoğraf Bırakmayacak Yapay Zeka - Haberler - indir.com

Kalitesiz Fotoğraf Bırakmayacak Yapay Zeka

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-07 10:00:15
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Son yıllarda gelişen yapay zeka ile birçok iş başarmaya devam ediyor. Son olarak EnhanceNet-PAT ile beraber artık kalitesiz fotoğraf devri kapanacak diyebilriz. Bir süre önce ortaya çıkan ve Lets Enhance sistemine benzerlik gösteren EnhanceNet-PAT ile beraber yapay zeka temeline sahip bir fotoğraf algoritması bulunuyor. Max Planck Institute araştırmacıları tarafından geliştirilen bu algoritma ile beraber oluşan düşük çözünürlüklü fotoğraflar yüksek çözünürlüklü hale getirilebiliyor. Bu noktada pixelleri dahi gözüken bir fotoğraf bu sistem ile beraber fotoğrafı görünecek hale getirerek kötü halinden kurtarabiliyor.

Sistem kalitesi bilerek düşürülmüş olan fotoğrafları ise orijinal haline yaklaştırabiliyor. Fotoğrafı büyütürken çevredeki piksellere bakan fakat makine öğrenme altyapısı ile bu tahmini benzerlerden çok daha iyisini gerçekleştirebilen EnhanceNet, bu noktada çok başarılı bir fotoğraf yapay zeka sistemi diyebiliriz. Sistem hakkında konuşan araştırmacı Max Planck, geliştirdikleri bu altyapının kendi gerçekliğini oluşturduğunu ifade ediyor.

Sistem kendi gerçekliği veritabanına yerleştirilen örneklerle kuruyor. Bu örneklere bakarak ise makine kendisini eğitiyor ve öğrenme altyapısı dahada gelişmiş oluyor. Gerçekleştirdiği çıktılara bakılarak güncellenen sistem bu sayede sürekli gelişmeye devam etmiş oluyor. EnhanceNet sistemi üzerinde çalışmalar devam ederken video tarafında da bu sistemin geliştirileceği söyleniyor. Eski filmleri tam 4K çözünürlüğe dahi çıkartılabileceği iddia edilenler arasında bulunuyor. İlerleyen zamanlarda konu ile alakalı geliştirmeleri ve yenilikleri sizlere aktarmay devam edeceğiz.





PAYLAŞ