Jay-Z, Spotify ve Apple Music'ten Çekildi - Haberler - indir.com

Jay-Z, Spotify ve Apple Music'ten Çekildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-10 10:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Piyasanın popüler çevrimi içi müzik dinleme uygulamaları olan Apple Music ve Spotify arasındaki rekabet kıyasıya devam ediyor. Özellikle son zamanlarda haberlerinide yaptığımız bu uygulamalar çeşitli özellikleri ve yenilikleri hanelerine kazandırmaya devam ediyorlar. Apple Music tarafında hatırlarsak, Apple Android uygulamasını güncellemiş ve tasarım anlamında tamamen değişikliğe gitmişti. Spotify tarafında ise şirket, aldığı yeni bir karar ile ücretli abonelerin erken erişebildiği bazı albümleri ücretsiz kullanıcılarına vermemeyi açıklamıştı. Bu nedenden ötürü ücretsiz kullanıcılar için bu haber hayal kırıklığı olmuştu.

Ancak son gelen haber ise her iki şirketide ilgilendiriyor. Popüler bilinen rap yıldızı olan Jay-Z, Spotify ve Apple Music firmalarına sunduğu tüm solo çalışmaları çekme kararı aldı. Bu karar üzerine ise Spotify ve Apple Music servisleri devreye girerek istenileni yaptı. The Verge sitesine yapılan açıklamaya göre Spotify, sanatçıdan gelen talep üzerine direkt olarak işlemlerin gerçekleştirildiği belirtildi. Çevrimi içi müzik dinleme servislerinden çekilen bu solo şarkılar üzerine artık bu platformlar üzerinden dinlemek mümkün olmayacak.

Ancak sanatçının Linkin Park ve R. Kelly gibi isimler ile yaptığı projeler hala bu servisler üzerinden erişilebilecek. Rap dünyasının önde gelen bu isimin böyle bir karar alması pekte şaşırtıcı oldu diyemeyiz. Öyle ki hatırlarsak, yine aynı sanatçı daha önce Spotify ve Apple Music üzerinden katologunun bir kısmını geri çekmişti. Jay-Z'nin ise Tidal'ı satın alıp yaptığı ilk albümü olan Reasonable Dounbt'ı ise Tidal haricinde herhangi bir çevrim içi müzik dinleme platformuna sunmamıştı. Geçen yıl ise çıkartılan Blueprint'da Tidal harici rakip müzik servislerinin katologundan kaldırılmıştı.

Ünlü rap yıldızı Tidal'i satın aldığından dolayı kendi servisine önem göstermek adına rakiplerinden albümlerini birbir çekmeye başladı. Jay-Z'nin bu kararı uygulamaların istatistikler anlamda ne gibi etki edecek göreceğiz.





PAYLAŞ