İşte Yeni iPhone 8 ve İPhone 8 Plus Özellikleri ve Çıkış Tarihi - Haberler - indir.com

İşte Yeni iPhone 8 ve İPhone 8 Plus Özellikleri ve Çıkış Tarihi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-13 12:00:16
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Günlerdir, haftalardır ve aylardır sızıntıları devam eden ve hayranları tarafından merakla beklenen Apple'ın en yeni akıllı telefon serisi iPhone 8 tanıtıldı. Bizde sizlere iPhone 8 ve iPhone X modellerinin teknik özelliklerini ve cihaza dair tüm detayları aktarmaya çalışacağız. 12 Eylül tarihinde Türkiye saati ile 20:00'da Apple tarafından gerçekleşen canlı yayın ile yeni iPhone ailesini görür olduk. Apple ayrıca iPhone ailesi haricinde yeni üçüncü nesil Apple Watch saatini ve Apple TV 4K modelinide tanıttı. Şimdi gelin Apple'ın en güçlü amiral gemisi modeli iPhone 8'in teknik özelliklerine ve şirketin tanıttığı diğer detaylara yakından bakalım.

 Yeni iPhone 8 karşımıza gümüş, atın renk ve uzay grisi seçenekleri ile çıkıyor. Bu noktada renklendirme anlamında geçen seneye göre daha sadeliğin olduğunu söyleyebiliriz. Yeni iPhone serisi cam ile kaplı gelirken iPhone 8'de 4.7 inç ve iPhone 8 Plus'ta ise 5.5 inç büyüklüklerinde Retina HD ekranlara sahip bir panel kullanılmış durumda. Ayrıca bu ekranlar ilk kez True Tone ekran teknolojisine sahip olarak da geliyorlar. Yeni cihazlarda iPhone 7 ve 7 Plus'ta gördüğümüz stereo hoparlörler de yer alıyor. İşlemci tarafına gelecek olursak Apple, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinde Apple A11 Bionic yonga setini kullanmış durumda.

64 bit tabanlı bu işlemcide iki performans, dört adette yüksek verimlilik çekirdeği yer alıyor. Apple'ın yeni GPU'su A10'a göre yüzde 30 daha hızlı ve performans noktasında ise yarı güç sergiliyor. Kamera tarafına baktığımızda yenilenen 12 megapiksellik sensörü görüyoruz ve yüzde 83 daha fazla ışık alabiliyor. Her iki modelde de optik görüntü sabitleme özelliği yer alıyor ve yeni renk filtreleri ile farklı yetenekler sunabiliyor. iPhone 8 Plus tarafında ise f1.8 ve f2.8 diyafram değerlerine sahip çift kamera yer alıyor ve bu kamerada 'Portrait Lightning' adlı bir kamera modu bulunuyor.

Yeni Apple serisi 60 kare hızında 4K video kaydı gerçekleştirebilirken 240 kare hızında ise 1080P ağır çekimler gerçekleştirebiliyor. Fiyatlara gelecek olursak iPhone 8'in yurt dışı fiyatı 699 dolar, iPhone 8 Plus'ın 799 dolardan başlayan fiyatlara sahip olacağı açıklandı. Cihaz 15 Eylül'de ön siparişlere açılacak ve 22 Eylül'de ise satışlara başlayacak.





PAYLAŞ