İşte Karşınızda Cep Kliması! - Haberler - indir.com

İşte Karşınızda Cep Kliması!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-24 14:14:30
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Donanım

Kaliforniya Üniversitesi bünyesinde çalışmakta olan bilim insanları tarafından geliştirilen bu minicik cebe sığan klimalar adeta bulunmaz bir nimet!

Çalışma mantığı

Evimizde kullandığımız klimalardan farklı olarak enerji tüketimi daha düşük ve boyutu daha küçük olan bu yüzden çok avantajlı bu cep klimalar aslında ısı bandı tarzında kullanılıyor. Bu bantlar Termoelektrik soğutucu olarak adlandırılıyor ve seramik materyaller içeriyor.

Isı kaynağına yapıştırıldığı esnada yapıştırıldığı kaynaktaki ısıyı emen bu bant bu sayede ısınan cihazların aşırı ısınmasını engelleyerek cihazların serin kalmasını sağlıyor. Esnek olduğundan dolayı oldukça ergonomik olan bu ısı bantları fiyat olarak da yüzümüzü güldürecek cinsten ucuz. Evlerimizde kullandığımız klimalardan ucuz olacağı açıklanan bant test sırasındayken Samsung marka Galaxy S4 telefonu normal sıcaklıktan tam 10 derece daha soğuk tutmayı başarmış.

 

Bu bantların gelecekte dizüstü bilgisayar, cep telefonları ve tabletlerde kullanılmasının standart hale gelmesi için gayret gösteren bilim insanları geliştirdikleri ısı bandına gayet sıcak bakıyorlar ve ürünün geleceğinden umutlular.





PAYLAŞ