İstanbul Taksicilerine Yeni Mobil Uygulama Dönemi - Haberler - indir.com

İstanbul Taksicilerine Yeni Mobil Uygulama Dönemi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-14 17:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İstanbul trafiğini orada yaşamayan bir vatandaş dahi bilir. Bu konuda belediyeler sıkı çalışma içerisinde ve ulaşımı en hızlı ve sakin bir şekilde yapabilmek için yeni yöntemler arayışında. Bu noktada şehir içi ulaşımı bir nebze kolaylaştıracak olan yeni 'mobil ulaşım asistanı' projesi üzerinde çalışıyorlar. Bu proje ile trafik durumuna göre kullanıcıya ulaşım alternatifi sunulacak ve şehir içinde yapılacak tüm yolculuklar planlanabilecek. Diğer yandan taksiciler yolcu bulmak için boşuna yakıt yakmazken, kullanıcı bu sistem ile taksi çağırabilip ayrıca sistem üzerinden kredi kartı ile ödeme gerçekleştirebilecek.

Trafikte daha kolay ulaşım ve toplu taşıma araçlarının teknolojik alanda gelişmesi ile beraber artık İstanbul trafiği daha planlı ve düzenli bir hal almaya hazırlanıyor. AA muhabirinin aktardığı bilgiler ile beraber 'Ulaşım Asistanı Mobil Uygulaması' sayesinde yolcu ulaşım yöntemlerini kendi dilediği güzergaha göre seçebilecek ve seyahat planlamasını takip edebilme imkanına sahip olacak. Bu mobil ulaşım uygulaması sayesinde artık kullanıcı gideceği bir noktaya en kısa hangi rotadan gidebileceğini ve bunu hangi araçla yapabileceğini uygulama ekranından görebilecek.

Uygulama İçinde Taksi Sistemi

Ulaşım alternatifleri ve rotaları haricinde uygulama içerisinde bulunan taksi uygulaması ile kullanıcı bulunduğu konuma taksi çağırabilecek ve dilerse ödemeyi nakit yapmak yerine elektronik bir şekilde kredi kartından ödeme gerçekleştirebilecek. Sistem sayesinde boş bir şekilde taksi dolaşımı engellenecek ve bu sayede trafik yoğunluğunda sakinleşme olacak. Sistemdeki taksici gezmek yerine ana merkezden yönlendirilerek taksi isteyen kullanıcıya ulaşabilecek.

Yolcu ulaşım sonrasında uygulama ile yolculuğa memnun kalması yada kalmaması halinde gördüğü hizmete puanlama yapabilecek. Herhangi bir kötü durumda şikayet bölümünün bulunduğu uygulamada, takside bir şey kaybetmeniz halinde bildirim verme seçeneğide bulunuyor. Bu sayede indiğiniz taksi ile en hızlı bir şekilde iletişime girerek kaybolan eşyanıza ulaşabileceksiniz. Bu uygulama ve sistem Nisan ayı içerisinde İstanbul'da 4 bin ticari takside uygulanmaya başlanacak. Servis şoförlerininde kullanabileceği bu sistemde veliler öğrencilerin eve varıp varmama durumlarını kontrol edebilecekler.

Android ve iOS platformlarında ücretsiz olacak bu uygulamayı dilerseniz masaüstü bilgisayarlarınızdan da kullanabileceksiniz




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ