iPhone'u Yavaşlatan Uygulamaları Görmek - Haberler - indir.com

iPhone'u Yavaşlatan Uygulamaları Görmek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-27 12:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple iPhone cihazlarını her geçen yıl yenileyerek kullanıcılara çeşitli teknolojiler sunmaya devam ediyor. Özellikle fotoğraf severler için kameraları geliştiren firma, güç anlamında yeni işlemci teknolojileri denemeye devam ediyor. Ancak bu kadar güçlü akıllı telefonlara rağmen kimi zaman çeşitli nedenlerden dolayı iPhone cihazlarda dahi yavaşlamalar olabiliyor. Bizde bu noktada iPhone'u yavaşlatan uygulamaları görmek için yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz. Uygulamaların iPhone'u yavaşlatma sebebi ise güncellenen iOS platformuna uygun şekilde güncellenmeyen uygulamalar yavaşlamalara sebebiyet veriyor. Bu noktada iOS uygulama geliştiricileri yeni iOS platformuna uygun şekilde uygulamalarını düzenlemeleri gerekiyor.

iOS'a gelen büyük ve çeşitli küçük güncellemeler varolan uygulamaların çalışmasında çeşitli etkiler sağlıyor. Bu nedenden dolayı Apple her güncelleme sonrasında güncelleme detayları hakkında uygulama geliştiricilerini detaylı bir şekilde uyarıyorlar. Buna uygun olması için güncelleme yayınlanmadan önce geliştiriciler için Beta sürümler yayınlanıyor ve bu sayede geliştiriciler uygulamalarını yeni iOS'a daha erken entegre etmiş oluyor. Ancak uygulamalarını güncellemeyen geliştiricileri iPhone cihazları yavaşlatma sorunlarına sebebiyet veriyor. iOS 10.3 Beta ile sunulan yeni bir seçenek ile iPhone'u yavaşlatan uygulamaları görme imkanı sağlanıyor.

iPhone'u Yavaşlatan Uygulamaları Görmek

İlk olarak iPhone cihazını üzerinden menüye girerek buradan cihaz Ayarlar menüsüne erişin. Ayarlar sekmesi içerisinden, Hakkında > Uygulamalar menüsüne girin. Burada işletim sisteminiz iOS 10.2 ve daha eski ise sadece uygulamaların depolama alanından ne kadar yediği hakkında bilgiler göreceksiniz. Ancak iOS 10.3 Beta sürümüne güncellediyseniz, Uygulama Uyumluluğu menüsüne girmek için Uygulamalar seçeneğine basınız. Gelen ekranda Apple iPhone cihazınızı yavaşlatmalara sebebiyet veren uygulamaların listesi gelecektir.

Listede bulunan herhangi sorunlu bir uygulamaya basarak AppStore üzerindeki sayfasına gidebilir ve geliştirici iletişim bölümünden uygulamanın güncellenmesi gerektiğine dair yorum yapabilirsiniz. Ancak birçok yorum arasında zor görüneceği için ancak geliştiricinin mail adresine direkt olarak talebinizi yazmak daha etkili olacaktır. Sizde bu gibi durumlara dikkat ederek sorunlu olan ve cihazları yavaşlatan uygulamaların AppStore üzerinden kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.





PAYLAŞ