iPhone'da sim kiliti kapatıp açma yöntemi      - Haberler - indir.com

iPhone'da sim kiliti kapatıp açma yöntemi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-18 00:48:34
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Telefonunuzun güvenliği için SIM kilidinizin olması oldukça önem arz ediyor. Telefonunuzun çalındığında ya da birisi tarafından kaçırıldığında telefonunuzun kurcalanmasının önüne geçilmesi için telefonunuzu açması halinde SIM kilidi devreye giriyor. SIM kilidinin üst üste yanlış girilmesi ile telefonunuz kilitlenir ve telefonunuz açılmaz. iPhone' da da SIM kilidinizi açarak siz de bu güvenlik önlemini önceden alabilirsiniz.

iPhone' da SIM kilidi Açma ve Kapatma

iPhone' da SIM kilidini açmak için öncelikle telefonunuzdaki ayarlar bölümüne girmeniz gerekiyor. Ekranın biraz altına kaydırın ve karşınıza çıkan Telefon seçeneğine girin. Ekranda yer alan telefon numaranız ve gelen, giden aramalarla ilgili ayarlamalar bulunuyor olacak. SIM kilidini iPhone' unuza eklemek ya da olan SIM kilidinizi kaldırmak istiyorsanız ekranda en alttaki SIM PIN seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

SIM PIN seçeneğini aktif ettiğiniz takdirde öncelikle telefonunuz kapandıktan sonra yeniden açıldığında SIM kilidinin şifresini oluşturmanızı  isteyecek bir şifre oluşturmanız ve Tamam seçeneğine dokunmanız gerekiyor. Bu adımdan sonra  SIM kilidinin şifresini girmediğiniz sürece telefonunuz açılmayacak. iPhone' unuzun  güvenliğinizi düşündüğünüz için eklemiş olduğunuz SIM kilidinin şifresini tekrar değiştirmek için bahsettiğimiz adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. PIN kilidi sayılardan ve 4 haneden oluşmaktadır. Şifrenizi 3 kere yanlış girdiğiniz taktirde size PUK kodu sorulacaktır. Bu 3 hakkı aşarsanız gereken PUK kodu da SIM kartınızı aldığınız kartın arka tarafındaki alanı kazımanız ile ortaya çıkacaktır.





PAYLAŞ