iPhone'da GSM Sinyal Gücünü Detaylı Öğrenmek - Haberler - indir.com

iPhone'da GSM Sinyal Gücünü Detaylı Öğrenmek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-23 09:45:32
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Akıllı telefonlarımızda GMS operatörümüzün sinyal gücünü sağ üst bölümde bulunan çubuk yada noktalardan anlıyoruz. Beş kademeli şekilde ayrılan bu sinyalin hangi derecede çektiğini görüyoruz. Ancak bu sinyallerin ne kadar güçlü olduğunu oradan göremiyoruz. Bide sizlere bu rehberimizde iOS kullanıcılarının işine yarayacak olan iPhone'da GSM sinyal gücünü detaylı bir şekilde görmeniz için yapmanız gereken adımlardan bahsedeceğiz.

iPhone'da GSM Sinyal Gücünü Detaylı Öğrenmek

Sinyal seviyesi halihazırda beş kademeli bir şekilde gözüksede kullanıcılar bu sinyal seviyesinin ne kadar güçlü olduğunu bilemiyorlar. Bu noktada ileri düzey kullanıcılar bu gibi çeşitli istatistik ve detaylı bilgileri öğrenmek istiyebiliyorlar. iPhone'da GSM sinyal gücünü öğrenmek için ilk adım olan telefonu arazi test moduna geçirmeniz gerekiyor. Bunun için ilk olarak cihazınızdan numara çevirme kısmını açarak *3001#12345#* numarasını tuşlayın ve arama tuşuna dokunun. Sonrasında ise arazi test modunda iken kapama menüsünü görene kadar telefonunuzun güç butonuna basılı tutun.

BU esnada telefonu kapatmamaya özen gösterin ve bunun yerine Home ekranı gelene kadar Home butonuna basılı tutabilirsiniz. Bu işlemler ardından ekranınızın sol üst kısmındaki GSM sinyal kutuları yerine rakam olarak çeşitli güç seviyelerinin belirdiğini göreceksiniz. Bu rakamsal verilerin olduğu sinyal göstergesine dokunun. Bu rakamsal değerler -40 ile -130 arasında değişkenlik gösterecektir. Sinyal gücünüz sıfır seviyelerinde olduğu zaman -130 gösterecek, mükemmel seviyelerde ise -40 olarak gösterim yapacaktır.

Normalde ise -80 değerinde beş sinyalin dolu olduğu belirtilir ve -110'da ise tek sinyalin dolu olduğu gösterilmektedir. Evinizde çeşitli sinyal güçlendirme aletleri kullanıyorsanız, bu rakamların değerlerinin yüksek olduğunu fark edeceksiniz. Bu işlemler sonucunda sinyal değerlerinizi anlık olarak takip edebilir ve gücünden farkında olabilirsiniz.





PAYLAŞ