İPhone YouTube Videolarını Ekran Kapalıyken Oynatmak - Haberler - indir.com

İPhone YouTube Videolarını Ekran Kapalıyken Oynatmak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-22 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde Android pltaformunda Root izni gerektirmeden YouTube videolarını arka planda oynatmak için yapmanız gereken ayarlardan bahsetmiştik. Bu içeriğimizde ise iPhone'da YouTube videolarını ekran kapalıyken oynatmak için yapmanız gereken ayarlardan bahsedeceğiz. Bilindiği üzere resmi YouTube uygulaması ekran kapalıyken yada başka bir uygulamada gezintide iken arka planda videonun oynatılmasına izin vermiyor. Ancak bu durumu Jailbreak işlemi görmüş bir iPhone ile Cydia aracılığı ile aşabileceğiz.

İlk olarak bu işlemler için üçüncü parti bir uygulama gerekecek. Bu uygulama Safari, Chrome yada Firefox gibi tarayıcılardan biri olması gerekiyor ve YouTube mobil web arayüzüne erişmemiz gerekiyor. Şimdi gelin iPhone cihazlarda YouTube videolarını ekran kapalıyken oynatmak için yapmamız gereken işlemlere geçelim.

İPhone YouTube Videolarını Ekran Kapalıyken Oynatmak

Diğer bir değiş ile arka planda YouTube videosunu oynatmak için gereken adımlardan bahsedeceğiz. İlk öncelikle telefonunuza yok ise Safari, Firefox yada Chrome tarayıcılarından birisini indirin. Daha sonra indirdiğiniz bu tarayıcılardan birini açın. Web arama kısmından YouTube'un sitesine giriş yapınız. Gelen YouTube panelinde arka planda çalmasını istediğiniz videoyu seçerek dokunun. Videoyu oynatmaya başlayın ve video oynatıcı modunun ara belleğe alma ekranından çıkmadığından emin olunuz.

Şimdi video oynatılır halde iken, iPhone ana ekran tuşuna basarak ana ekrana dönün. Sonrasında ise bildirim alanını aşağı indirerek kontrol paneline erişin ve medya kontrolleri için sola doğru hızlıca kaydırma işlemi yapın. Medya denetim bölümünde tarayıcınız üzerinden açtığınız medya içeriğini göreceksiniz. Oynat ikonuna basarak bildirim alanından bu video'nun oynatılmasını başlatın.

Başlattıktan sonra artık ekran kilidinizi kitleyebilirsiniz. Telefonu kilitleseniz bile video içeriğinin çaldığını fark edeceksiniz. Ancak bir oynatma listesi oluşturduysanız bu listenin otomatik olarak atlamadığını ve sizin kilidinizi açarak el ile bir diğer videoya geçmeniz gerektiğini hatırlatalım.





PAYLAŞ