iPhone X'in Parça Maaliyeti Belli Oldu! - Haberler - indir.com

iPhone X'in Parça Maaliyeti Belli Oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-07 11:00:00
Editör : Ercan Kızılkoca
Kategori : Teknoloji

iPhone X parça maliyeti belirlendi! 999 dolarlık satış fiyatı ile bugüne kadar görmüş olduğumuz en pahalı iPhone olma özelliğini taşımış bir cihazın parça maliyetleri, TechInsights tarafından açıklandı.

iPhone X Parça Maliyeti 357.50 dolar!

Açıklanmış olan bu bilgilere göre iPhone X'in tüm parçalarının maliyeti 357.50 dolar. Bir başka söyleyiş ile cihazın kar marjı yaklaşık %62 seviyesindedir.

Tabii ki de iPhone X'in en pahalı parçası yaklaşık 65.50 dolarlık fiyatı ile 5.8 inç boyutlu OLED ekranıdır. Diğer yandan ise iPhone 8 modellerinde kullanılmış olan ekran boyutu 4.7 inç boyutlu LCD ekranın sadece 36 dolarlık bir fiyata sahip olduğunu da belirtmek isteriz. Cihazın paslanmaz ve çelik kasası da 36 dolarlık fiyatıyla maliyet getirmiş bir başka parça. Karşılaştırma yapabilmek adına iPhone 8'de yer almış olan alüminyum kasanın sadece ve sadece 21.50 dolar olduğunu bilmekte de fayda var.

Tabii ki de parça maliyeti ile satış fiyatını karşılaştırıp 'Apple gerçekten de aşırı derecede pahalıya satıyor' demek çok da doğru bir anlayış değildir. Nedeni ise hesaba katılmamış olan Ar-Ge çalışmaları, pazarlama ve nakliyat gibi birden fazla farklı etken işin içine giriyor.





PAYLAŞ