iPhone X'e Sanal Home Tuşu Nasıl Eklenir? - Haberler - indir.com

iPhone X'e Sanal Home Tuşu Nasıl Eklenir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-10 13:15:39
Editör : Ercan Kızılkoca
Kategori : Teknoloji

iPhone X tanıtıldığı günden itibaren herkesin konuşmuş olduğu bir şey varsa o da Touch ID'nin yani parmak izi okuyucunun iPhone X'lerden kaldırılması. Fakat Aynı zamanda home yani (ana ekran) tuşu görevi de görmüş olan bu alan artık tamamen ekran ile kaplanmış durumdadır. iPhone X'i kontrol edebilmek için ise tuş yerine belli başlı hareketler kullanılıyor. Ama pek çok iPhone X kullanıcı henüz bu yeniliğe hala ayak uydurabilmiş değil. Bu problemi iPhone X'e sanal home tuşu ekleyerek aşabilirsiniz.

Aslına bakar iseniz sanal home tuşu ekleme iPhone'un oldukça uzun zamandır sahip olduğu bir özelliktir. Temelde ana ekran tuşunun bozulmasının ardından kullanıcılara sanal bir alternatif sunmayı amaçlıyordu. Ama bazı iPhone kullanıcıları sanal home tuşunu kullanmayı tercih ediyorlardı. iPhone X'in gün yüzüne çıkması ile birlikte bu özellik daha da fazla rağbet görecek gibi durmaktadır. Çünkü sanal home tuşu bir anlamda da iPhone X'in ana ekran tuşuna kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

iPhone X'e Sanal Home Tuşu

Sanal home tuşunu kullanılabilir hale getirmek ise oldukça fazla kolaydır. Bunun için telefonunuzda ayarlar kısmına geliyorsunuz. Ardından genel kategorisine tıklıyorsunuz. Burada erişilebilirlik başlığı yer almaktadır. Bu kategori altında ise AssistiveTouch seçeneği görülmektedir. Buradan AssistiveTouch özelliğini aktif hale getiriyorsunuz. Daha sonra özel eylemler başlığı ardından tek dokunuş, çift dokunuş, uzun bas gibi seçeneklere farklı işlevlet atanabiliyor. Bu aşamaların ekran görüntülerini paragrafın üzerinde yer alan galeride bulabilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ