iPhone X üretimi Samsung'u nasıl vurdu? - Haberler - indir.com

iPhone X üretimi Samsung'u nasıl vurdu?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-19 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere Apple'ın iPhone X serisi cihazlarının üretimini azaltma açıklaması ile beraber Samsung'nda bu durumdan etkilendiği ortaya çıktı. Satış rakamları bir hayli kötü giden bu yeni seri iki rakibide olumsuz etkiledi diyebiliriz. Apple'ın büyük beklentiler ile 10.yıla özel ürettiği telefon serisi iPhone X gerek tasarımı gerekse performansı ile dikkatleri çeksede satış rakamları noktasında tam bir hüsran oldu diyebiliriz. Cihazın önce üretim kapasitesi düşürüldü ve şimdi ise bu üretim kapasitesinin tekrar düşürüleceği ortaya çıktı.

Üretim %25 Daha Azalıyor

10.yıla özel olarak çıkan bu cihaz özellikle 1000 dolar fiyat etiketi ile oldukça tepki çekmişti. Yenilikçi olarak oldukça dikkat çeken model yüksek fiyat etiketinden ötürü istenilen rakamları bulamadı. Asya kaynaklı gelen bilgilere göre üretim %25 oranında daha düşürülecek ve bu noktada tedarikçilerin işi bir hayli zor olacak. Apple'ın bu iPhone X serisinde çentikli OLED ekran kullanılmış ve bu OLED ekranlar Samsung cephesinden tedarik ediliyordu.

Yetersiz satış ile üretimi azaltılan bu cihazlar yüzünden Samsung'un üretim kısmıda zarar gördü. Üretim tarafında boşluk oluşan Samsung, AMOLED bir panel kullandığı için oluşan kapasiteyi kendi modellerine kullanamıyor. Yeni cihazı ile bir hayli beğenilen ancak bekleneni veremeyen bu modeller sonrasında Apple'ın bu sene tanıtacağı cihazlar merakla bekleniyor.





PAYLAŞ