iPhone X Satış Rakamları İle Rakiplerini Arkada Bıraktı - Haberler - indir.com

iPhone X Satış Rakamları İle Rakiplerini Arkada Bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-19 11:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple'ın tam 999 dolarlık fiyat etiketine sahip ve ülkemizde 6099 TL ile giriş yapan amiral gemisi modeli iPhone X için yeni satış rakamları açıklandı. Söz konusu satış rakamlarına göre Apple'ın rakiplerini geride bıraktığı gözüküyor. Birçok analist ve düşüncelere göre satışların kötü gittiği sanılıyordu. Fakat açıklanan son satış rakamları ile aslında durumun öyle olmadığı netleşmiş oldu. Araştırma şirketi Counterpoint tarafından 2017'nin son çeyreğine ait satış rakamları yayınlandı. Bu kapsamda iPhone X yüzde 35 telefon pazarına hakim olarak dikkatleri çekti.

Hemen arkasında yüzde 19.1 ile iPhone 8 ve 15.2 değer ile iPhone 8 Plus yer aldı. iPhone 7 yüzde 6.2 ve iPhone 7 Plus ise yüzde 5 oran ile iPhone satış listesindeki yerlerini aldılar. iPhone X modeli yüzde 35'lik satış değeri ile dev rakibi Galaxy Note 8 modelinde sadece yüzde 3.9'luk bir üstünlük sağladı. Galaxy S8+ cihazı ise yüzde 1.7'lik bir oran ile listede iPhone harici yer alan model oldu.

Yayınlanan listede 10 cihazdan 8'i iPhone model olurken Apple'ın 2017 son çeyrek dilimde pazarda rakiplerine fark attığı gözüküyor. iPhone X'te yer alan Apple A11 Bionic işlemci seti ile birçok Android cihazın yarışamadığı ortaya çıkmış oldu. Bakalım yeni iPhone modelleri ile Apple nasıl bir performans sergileyecek göreceğiz.





PAYLAŞ