iPhone X Sadece Türkiye'de mi Pahalı? - Haberler - indir.com

iPhone X Sadece Türkiye'de mi Pahalı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-19 16:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple'ın en güçlü ve en pahalı amiral gemisi modeli olan iPhone X modelinin çıkışı ile beraber cihaz teknik detayları ve tasarımının yanı sıra fiyatı ile de dudak uçuklattı diyebiliriz. ABD üzerindeki başlangıç fiyatı 999 dolar olarak açıklanan model birçok ülkede ithal teknoloji ürünlerine yapılan vergiler ve ek ücretler ile beraber oldukça yüksek seviye rakamlarına erişebiliyor. Business Insider tarafından yapılan bir liste ile iPhone X modelinin en pahalı satılacağı ülke 79.990 ruble (1390 dolar) fiyat etiketi ile Rusya ülkesi oldu.

Tabi iPhone X modelinin başlangıç fiyatının 1300 dolardan fazla olduğu ülke sadece Rusya ile kalmıyor. Birçok Avrupa ülkesinde Meksika ve İngiltere gibi bölgelerde de fiyat  politikasının benzer olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca ülkemiz içinde pek de farklı bir durum söz konusu değil. Apple'ın açıkladığı fiyatların uygun gözükmesinin sebebi ise ABD üzerinde fiyata vergiler dahil olmadığı için 999 dolar ile sınırlı kalıyor. iPhone X 64 GB'ın satış rakamı ise eyaletlere göre farklılık göstermekle beraber ek vergilerle beraber 1089 dolar seviyesine ulaşabiliyor. Apple ABD üzerinde birçok vergileri muaf tuttuğu için o bölgelerde iPhone modelleri bir hayli düşük durumda.

Diğer yerlere baktığımızda ise İngiltere'de satış vergisi yüzde 20 oranındadır. Bu sebepten ötürü iPhone X modeli vergiler ile beraber 1127 dolar fiyat etiketine kadar erişebiliyor. Ayrıca doların yükselmeside diğer ülkelerdeki rakama etki ederken ülkemizde yükselen dolar ile beraber iPhone'larda 400 TL'i aşan zamlar dahi geçtiğimiz dönemlerde görmüştük.





PAYLAŞ