iPhone X Ne Kadara Üretiliyor? - Haberler - indir.com

iPhone X Ne Kadara Üretiliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-26 17:11:11
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Teknoloji

Apple'ın tüm iPhone modellerinin üretim fiyatının satış fiyatından baya düşük olduğunu bir çoğumuz biliyoruz. Sizce 999 dolara satılan her bir iPhone X Apple'a kaça patlıyor' 800 dolar' 600 dolar' 400 dolar'

Apple, iPhone X ile birlikte iPhone'un tasarım anlayışını komple değiştirdi ve çerçevesiz ekrana sahip yeni bir iPhone üretti. Çerçevesiz bir ekranın haricinde bir de FaceID teknolojisi bulunan cihaz, yüzümüzü tanıyor ve kilit ekranını ona göre açıyor.

Bir rapora göre Apple'ın iPhone X'de kullandığı Süper Retina ekranının tanesi 80 dolara geliyor. Ayrıca Toshiba'nın ürettiği NAND hafızalarının ise tanesinin sadece 45 dolara geldiği açıklandı.

Fiyatı en çok merak edilen parça hiç kuşkusuz ilk olarak iPhone X'de gördüğümüz Face ID sensörü. iPhone X'in FaceID sensörü sadece 25 dolara geliyor. Cihazın A11 Biyonik çipsetinin fiyatı ise 26 dolardan fazla olarak açıklandı.

Tüm parçalarının fiyatını bir arada hesaplarsak, iPhone X'in toplam donanım maliyetinin 64GB modelinde 999 dolarlık perakende fiyatından çok daha düşük olan 412,75 dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu da, Apple'ın iPhone X'de yaklaşık %60 kar ettiği anlamına geliyor.

Ancak, iPhone X'in parçalarının toplam maliyetine bakıp da Apple'ın asıl karını söylemek doğru olmaz, zira Apple, bu parçaların maliyetlerinin dışında satışlardan elde edilen gelirin çoğu, Apple çalışanlarının maaşları, pazarlama ve reklam hizmetleri, perakende genel giderleri için ödeme yapmak için kullanılacaktır. Bu nedenle, Apple'ın gerçek kâr marjı çok daha az olacak gibi görünüyor.

Bu fiyatların sadece bir tahmin sonucu ortaya çıktığını, kesinliğinin olmadığının altını çizelim.





PAYLAŞ