iPhone X kullanıcıları, kameralarının çatlamasından şikayetçi - Haberler - indir.com

iPhone X kullanıcıları, kameralarının çatlamasından şikayetçi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

2017'nin Sonbahar aylarında piyasaya sürülen ve büyük ses getiren iPhone modellerinden biri olan iPhone X, bugünlerde kullanıcılarını mağdur ediyor. Forumlarda ve Reddit platformu altında toplanan iPhone X kullanıcılarının hepsi aynı sorundan şikayetçi. Sayısı henüz bilinmeyen ama çok fazla olduğu tahmin edilen iPhone X kullanıcılarının kameraları, herhangi bir temas vb bir durum olmadan, kameralarının kırılmasından ya da çatlamasından şikayetçi. Bu durumdan ziyade kullanıcıları kızdıran bir diğer nokta, Apple'ın bu sorun nedeniyle kullanıcıları suçluyor olması. Kullanıcıların söylediğine göre, cihazlarını tamir ettirmek istediklerinde sorun kullanıcı hatası olarak kabul edilip, kullanıcıların kameralarını parayla yaptırabilecekleri söyleniyor.

Şikayetini dile getiren kullanıcılardan bazıları şunları söyledi;

Yılbaşından önce kendime bir iPhone X satın aldım. Geçen gece arka kamerada bir çatlak gözüme çarptı. Telefonum her zaman kapakla korunur ve hiçbir şekilde de hasar gelmemiştir. Dün Apple Store'a gittim. Bana tamiratı için $549 ödemem gerektiğini söylediler!

Sorunun soğuk iklimden kaynaklandığını duydum. Ben Malezya'da yaşıyorum ve burada hava 32-36 derece arasında gidip geliyor. Burada Apple Store olmamasına rağmen yetkili servislere başvurdum. Ücretsiz tamiri reddettiler.

Benim de iPhone X'umun kamerasında bir küçük kırık oluşmuş. Ne koruyucu kabından çıkardım, ne de düşürdüm. Telefon şu an iki aylık. Soğuk iklimden söz ediyorlar ama ben Hawaii'de yaşıyorum!

Gittikçe artan bu şikayetlere Apple'dan nasıl bir çözüm geleceği ve sorunu kabul edip etmeyeceği merak ediliyor.





PAYLAŞ