iPhone X, iOS'u lider yaptı! - Haberler - indir.com

iPhone X, iOS'u lider yaptı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-14 14:43:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple'ın yeni amiral gemisi cihazlarından olan iPhone X serisi çentikli tasarım yapısı ile dikkatleri çekmişti. Birçok kişi bu tasarımı beğenmiş olsada, beğenmeyen kitlede yer alıyordu. Cihazın satış rakamları anlamında tam anlamıyla yüksek bir başarı yakaladığı söylenemezken, cihazın oldukça başarılı olduğu bölgelerin bulunduğu da ortaya çıktı. Ortaya çıkan bilgiler kapsamında satışlar çok yüksek olmasada, iPhone X'in iOS platformunu Avustralya'da tekrardan lider konuma getirdiği belirtiliyor.

Şirketin açıkladığı detaylara göre Apple 2017'nin son çeyreğinde Avustralya bölgesine 1.76 milyon cihaz sevki gerçekleştirmiş durumda. Bu rakam ile beraber şirket yüzde 56.2'lik bir Pazar payına erişmiş durumda. Aynı çeyrekte sevkedilen Android'li cihaz sayısı ise 1.37 milyon seviyelerinde kalmış durumda. Android'in bu rakamla Pazar payının ise yüzde 43.8 olduğu söyleniyor. Kıdemli analist Bilal Javed tarafından iPhone X 'in başarılı çıkışı sayesinde işler yön değiştirdi ve iOS, sadece tepeye geri dönmekle kalmadı, liderliğini genişletti." açıklaması yapılıyor.

Avustralya genel mobil pazarı ise 2017 dördüncü çeyrekte gerçekleşen 3.36 milyon sevkiyat ile geçtiğimi seneye göre yüzde 15.7'lik bir büyüme gösterdiği açıklaması yapılıyor.





PAYLAŞ