iPhone X için işçi 4, memur 2 ay çalışmak zorunda - Haberler - indir.com

iPhone X için işçi 4, memur 2 ay çalışmak zorunda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-18 15:40:00
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD'de 999 dolarlık fiyat etiketiyle satışa çıkacak olan iPhone X Türkiye'de vergiler dahil 6.100TL ile satışa çıkacak. Türkiye'de iPhone X için memurların 2, asgari ücret ile çalışanlar ise 4 ay boyunca çalışmaları gerekecek.

Geçen hafta Apple, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X ve akıllı saat Apple Watch 3 ile Apple TV'yi tanıttı. İphone X Şimdiye kadar satışa sunulan en pahalı telefon olma özelliğini taşıyor. ABD'de 999 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacak telefonun Türkiye'de vergiler dahil 6.100TL den başlayan fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor. Tüm dünyada aynı anda 3 Kasım'da satışa sunulacak telefon, teknoloji severlerin ilgi odağı konumunda.

Cüzdanları Yakacak Cinsten!

Fiyat son kullanıcılara çok pahalı gelse de söz konusu akıllı telefon olduğu için etiketteki fiyatın pek de bir anlamı kalmıyor zira artık yanımızda bir telefon değil, cüzdan, fotoğraf, kartvizit, mesaj, e-posta, eğlence, navigasyon ve video taşıyoruz !  İşte bu yüzden asgari ücret ile çalışan bir işçi bile artık alacağı akıllı telefon için kaç ay çalışması gerektiğini hesaplamadan alıyor. Şu anda Asgari ücret 1.404TL, asgari ücret ile çalışan bir kişi hiçbir harcama yapmazsa sadece iPhone X için 4.5 ay çalışması gerekiyor. Bir devlet memuru ise iPhone X için tam 2 ay çalışması gerekiyor.

Yine En Pahalı Biz Alıyoruz!

ABD ile birlikte tam 53 ülkede aynı anda satışa çıkacak olan iPhone X'in en pahalıya satıldığı ülke Türkiye. iPhone X'in En pahalı 2. ülke ise Brezilya. En ucuza ise Hindistan'da satılıyor.

Yeni Yüz Tanıma Teknolojisi!

iPhone X sayesinde artık yüz hatlarımızla bizi tanıyan bir akıllı telefonumuz olacak! Artık yüzümüzle telefonumuzun kilidini açabileceğiz, üstelik sakal uzaması dahi sıkıntı yaratmayacak ve çeşitli emojilere kendi yüz ifademizi verebileceğiz.





PAYLAŞ