iPhone X DxOMark Puanı Açıklandı - Haberler - indir.com

iPhone X DxOMark Puanı Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-09 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Akıllı telefonları çeşitli testlerden geçirerek modellere puanlama veren DxOMark sistemi bu sefer Apple'ın en güçlü modeli olan iPhone X'in kamerasını ele almış durumda. Çift kamera yapısı ile dikkatleri çeken iPhone X modeli 97 puan almayı başarmış durumda. Zirvede yer alan Google Pixel 2 modelinden ise 1 puan daha fazla alarak DxOMark sisteminin yeni lideri iPhone X modeli oldu. DxOMark puanlama sistemi 100 üzerinden alınmıyor ve daha çok video fotoğraf testlerinin elde edilen puanlarının karışımından yayınlanıyor. Bu noktada baktığımızda fotoğraf alt kategorisinde iPhone X cihazı 101 puan almış durumda.

Ortalamaya bakıldığında model ikinci konumda gözüküyor olsada, cihaz fotoğraf kategorisine geldiğimizde en yüksek puanı alarak zirveye oturuyor. Apple'ın iPhone 8 ve iPhone 8 Pus modelleri ise sırasıyla 92 ve 94 puan almıştı. Daha güçlü olan iPhone 8 Plus'a göre daha iyi puana sahip iPhone X modelinin kamerada ön plana çıktığını ifade edebiliriz. iPhone X modelinde yer alan f2.4 diyafram değerli optik görüntüleme sistemine sahip telefoto lens bu noktada oldukça dikkat çekiyor. Ayrıca ön kameraya getirilen TrueDepth Kamera sistemi ile başarılı portre fotoğrafları çekmek mümkün oluyor.

Cihazın video tarafına bakacak olursak ise model 89 puan alıyor ve düşük ışıklı noktalarda sıkıntı yarattığı gözüküyor. Ancak iyi ışıkta ise iyi odaklama sistemi ve beyaz dengesi ile model oldukça başarılı bir iş ortaya koyuyor.





PAYLAŞ