iPhone X almamanız için 6 önemli neden - Haberler - indir.com

iPhone X almamanız için 6 önemli neden

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-17 13:26:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple' nin amiral gemisi iPhone X çıkarıldığı günden itibaren diğer modelleri gibi çok fazla satılamadı. Telefonun çok fazla rağbet görmemesinde farklı etkenler mevcut. iPhone X' in beklenenden az satılmasının en büyük nedeni de fiyatının el yakması. Tanıtımında kusursuz bir telefon olarak lanse edilen ve 10. yıla özel olarak üretilen iPhone X söylenildiği kadar da mükemmel değil. Yüksek fiyatından tutun parmak izi sensörünün olmaması ve çentikli ekrana sahip olması bu modeli diğer iPhone modellerinden geri plana atıyor.

Günümüzde oldukça sevilen ve Apple' nin 2016 yılında tanıttığı iPhone 7 ve 7 Plus modelleri günümüzde de iyi satışlara sahip. Satın alınacak bir sürü sebebi olan iPhone 7 ve 7 Plus modellerini almak için 6 nedeni sizler için sunuyoruz.

Çentik!

iPhone X ile beraber gelen ve kullanıcıların eleştirilerine maruz kalan ekranı pek fazla sevilmedi. Çetiğe alışabilen kullanıcılar da olsa azımsanamayacak büyüklükteki kullanıcı kitlesi çentikli modelleri beğenmedi. Bu noktada iPhone 7 ve 7 Plus modellerinin en büyük avantajlarının bir tanesi de çentikli tasarımda olmamaları.

Uygun fiyat avantajı

Akıllı telefon almak için her ne kadar özelliğe bakılsa da kullanıcıların en fazla dikkat ettiği konu fiyatlar oluyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en pahalı akıllı telefon konumunda olan iPhone X, ülkemizde 64 GB için 6 bin 99, 256 GB için ise 6 bin 899 fiyat etiketi ile satılıyor.

Bu bağlamda iPhone 7 ailesinin fiyatları çok daha uygun. iPhone 7 modelinin 32 GB'lık versiyonu 3 bin 299, 128 GB'lık versiyonu ise 3 bin 899 TL fiyat etiketine sahip. Ailenin büyük üyesi olan iPhone 7 Plus ise 3 bin 999 ve 4 bin 599 fiyat etiketleri ile satın alınabiliyor. Kısacası çok daha uygun fiyata iPhone X ile aynı yazılım desteğine ve pek çok başka özelliğe sahip olabiliyorsunuz.

Daha fazla renk seçeneği

Zengin renk seçeneği de iPhone 7 ve 7 Plus modellerini iPhone X'in önüne taşıyan avantajlardan bir diğeri. Hatırlatmak gerekirse iPhone 7 ve 7 Plus modellerinin simsiyah, siyah, gümüş, altın ve roze altın olmak üzere 5 farklı renk seçeneği bulunuyor. iPhone X modeli ise sadece gümüş ve uzay grisi renk seçeneklerine sahip.

Farklı boyut seçeneği

iPhone 7 modeli 4,7 inç büyüklüğündeyken ailenin büyük üyesi olan iPhone 7 Plus 5,5 inç büyüklüğünde. iPhone X modeli ise şu an için sadece tek bir boyut seçeneği sunuyor. 5,8 inç büyüklüğünde olan iPhone X için farklı bir boyut seçeneği sunulup sunulmayacağını ise şu an için belirsiz.

Kameralar Hemen Hemen Aynı Özellikte

iPhone X ve iPhone 7 Plus modelleri oldukça benzer kameralara sahipler. Ana kamerada her iki model de 12 megapiksellik çift kamera kullanırken, iPhone 7 modeli tek kamera kullanıyor. Her 3 modelde de ana kameranın f/1,8 diyafram açıklığına sahip. iPhone 7 Plus'ın ikinci kamerası f/2,8 diyafram açıklığına sahipken, iPhone X modelinin ikinci kamerası ise f/2,3 diyafram açıklığına sahip. Ön kameralardaki teknik özellikler ise çok daha benzer. Her 3 model de 7 megapiksellik f/2,2 diyafram açıklığına sahip ön kameralar kullanıyor.

Touch ID vs Face ID

iPhone X modeli ile birlikte hayatımıza giren Face ID güvenli bir seçenek gibi görünse de parmak izi sensörü kadar kullanışlı değil. Touch ID'ye oranla çok daha yavaş bir kilit açma şekli olan Face ID, pek çok kullanıcının sevmediği özelliklerden bir diğeri.





PAYLAŞ