iPhone vs Android: iPhone'u Daha İyi Kılan 15 Neden - Haberler - indir.com

iPhone vs Android: iPhone'u Daha İyi Kılan 15 Neden

Tahmini Okuma Süresi : 11 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-13 14:40:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus süper ekran çözünürlüğü sunmayabilir, ancak pek çok alıcı için iOS 10'la bekleneni sunuyorlar ve iOS 10 ile iPhone'un pek çok kullanıcı için Android'den daha iyi olmasının nedenleri var.

Evet, 2016 yılı Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge, One Plus 3, LG V20 ve iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone SE gibi cihazları beraberinde getirdi. iPhone'un Android'den açıkça daha iyi olduğu bilinen bir gerçek ve öyle ki son iOS sürümü iOS 10, yine son Android sürümü Android Nougat'tan daha iyidir.

iPhone'un daha iyi olmasının nelerin sağladığını ve Apple'ın 2016'da sizin için en iyi akıllı telefon sunup sunmadığını anlamak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

1-Popüler Uygulamalar Öncelikli Olarak iPhone'a Geliyorlar!

Popüler uygulamaların çoğu her iki platformda da bulunur ancak birçok en iyi oyun ve uygulama yine de öncelikli olarak iPhone'a geliyor. Hem Android hem de iPhone'a gelen daha fazla uygulamanın hemen hemen aynı arayüze sahip olduğunu görüyoruz ancak uygulamaların iPhone'da çok daha iyi durduğu ve kullanılabilir özelliklerinin daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Uygulamaların iPhone sürümünde Android'den daha iyi bir tasarıma sahip olduklarını ve yeni uygulama özelliklerinin öncelikli olarak iPhone'lara geldiğini söyledik. Bu, 2016/2017'de hala geçerli olan bir şey. Örneğin, hala bazı yeni Snapchat özelliklerini ve Spotify özelliklerini Android'den önce iPhone'da kullanılabilir olduklarını görüyoruz.

Ayrıca Apple'ın App Store'a daha fazla ilgi gösterdiğini görüyoruz. Öyle ki 2016 yılında uygulama mağazasından sadece kötü veya terk edilmiş 47.300'den fazla uygulama kaldırıldı.

2-Herkes için Hızlı iPhone Güncellemeleri

Telefon sahipleri, hangi ülkede olurlarsa olsunlar, iPhone için hızlı ve düzenli olan iOS güncellemelerinin tadını çıkarıyorlar.

Android güncellemelerinin tüm cihazlara ulaşması aylar hatta yıllar alıyor. Bir Android telefonu satın aldıktan 18 ay sonra yeni yazılım güncellemeleri için yeni bir Android akıllı telefonu almanız gerekebilir.

Apple, iPhone güncellemelerini üç yıllık cihazlara kadar sunuyor. Mesela iPhone 4'lerde iOS 9 desteği sunuldu. Eski bir Android telefonu için destek görmek hiç duyulmuş bir şey değildir. Bu noktada iOS 10, iPhone 5 için kullanılabilir.

Android cihazlara baktığınızda destek çok daha hızlı sona eriyor. Google, Nexus cihazları için en az iki yıl vaat ediyor. Mesela bu sonbaharda Nexus 6 desteği sona eriyor ve Eylül 2017'de Nexus 6P'nin ki sona erecek. Google daha da ileri gidebilir ancak bu garanti değildir. Diğer Android cihaz üreticileri, genellikle iOS güncellemelerinin ömrüne yetişemiyorlar.

Eklenen güncelleme desteğinin üstünde Apple, operatörlerin güncellemeleri durdurmasına izin vermiyor. Operatörler Apple güncellemelerine müdehale edemezler ve yeni güncellemeler tüm operatörler tarafından anında kullanılabilir.

3-Gereksiz Yerleşik Uygulamar Yok

iPhone'u satın aldığınızda, iPhone'a yüklü ekstra yerleşik uygulamalar yoktur. Birçok Android telefonda, bir düzineden fazla gereksiz yerleşik uygulama vardır ve asla kullanmayacağınız bu uygulamalar kurulu olarak gelirler. Onları silmek çoğu zaman imkansızdır ve yalnızca bunları devre dışı bırakabilirsiniz. Bu o uygulamaların, hala telefonunuzda varolduğu ve yer kapladığı anlamına gelir.

Apple önceden yüklü olarak gelen yerleşik uygulamalar konusunda mükemmeldir. Hemen hemen hiçbir gereksiz yerleşik uygulama yoktur ve iOS 10 ile pek çok yerleşik uygulamaları kaldırmak/gizlemek mümkündür.

4-Eşsiz Servis Desteği ve Kullanıcı Deneyimi

Bir Apple Store üzerinden destek almak gibisi yoktur. Buna Apple Premium Reseller'de dahildir. Üstüne Apple'ın tüm dünyada standart olarak sunduğu müşteri yaklaşımı da eklenildiğinde ortaya diğer firmalara göre çok daha iyi bir servis desteği ve kullanıcı deneyimi çıkar.

Öteki firmalara nazaran Apple hatalarını daha kolay kabul eder ve bunları düzeltmek için ücretsiz değişim/onarım programları başlatabilir. Ancak bir adım öteye geçtiğiniz de hemen hemen hiçbir Android akıllı telefon üreticisinin çok genel olmayan sorunlar için bunu yaptığı görülmüş bir şey değildir.

5-Diğer iPhone'larla Paylaşım Yapma

Arkadaşlarınızın veya sevdiklerinizin iPhone'ları ile hemen hemen her şeyi kolayca paylaşabilirsiniz. Örneğin konumunuzu arkadaşınızın iPhone'unda paylaşmak isterseniz bunu yapmak için birkaç ekran dokunması yeterlidir. AirDrop ile fotoğraf, bağlantı veya dosya paylaşmakta oldukça kolay ve eşsiz bir hızdadır.

Bu küçük bir şey gibi görünüyor ancak bir kere arkadaşınız Android'e geçtiğinde, Apple'ın yaptığı paylaşım kalitesini devam ettirmek için birkaç uygulama indirmeniz gerektiğini öğrenmiş olacaksınız.

Samsung, Samsung telefonları ile diğer Android cihazları arasında paylaşımı kolaylaştırıyor ancak şüphesiz bunun için Android güncellemeleri zorunluluğu ile karşılaşacaksınız.

6-iPhone'lar Değerini Korur, Hatta Değerine Değer Katar!

iPhone değerini bir Android telefonundan daha uzun süre korur. Bir yaşındaki veya iki yaşındaki Android akıllı telefonunuzu, amiral gemisi bir cihaz bile olsa satarken çoğu zaman zarar edersiniz.

Daha eski bir iPhone'u satmak istediğinizde ise aynı zamanda çıkan bir Android telefonun değerinin neredeyse iki katına kadar bir fiyatla satabilirsiniz.

Örneğin, 2014'ten itibaren giriş seviyesi bir Galaxy S5'in ikinci el piyasası, iPhone 6'nın  ikinci el piyasasının hemen hemen yarısı seviyelerdedir.

7-Lightning, Micro USB'den Daha İyidir

Apple, iPhone'u şarj etmek ve senkronize etmek için lightning kablosunu kullanıyor. Lightning, çoğu Android telefonun şarj etmek ve senkronize etmek için kullandığı Micro USB kablosuna göre çok daha üstün.

Bir lightning kablosunun üst veya alt kısmı olmadığı için takmanın yanlış yolu yoktur. Micro USB kabloları, kullanıcıları doğru yönde ve uygun açı bulmaları için önce kabloyu birkaç kez takmaya zorlayabilir.

Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge, lightningden daha iyi olan kablosuz şarj desteğiyle bunu aşsalarda bazı durumlar için hala bir Micro USB kablosunu gerektiriyorlar.

USB C, LG V20 gibi birçok yeni akıllı telefonda yer almaya başladı ama hala tek standart değildir. iPhone 5'den beri lightning kablosu bir standarttır ve bu işleri ciddi anlamda kolaylaştırmaktadır.

8-Destek için Apple Store'lar

Bir şeyler ters giderse veya iPhone'unuzu kırarsanız ve hızlı bir yedekleme yapmanız gerekiyorsa bir Apple Store'un yerine geçemezsiniz.

iPhone'unuzu değiştirmeniz gerekiyorsa, bir Apple Store ziyareti ile iPhone'suz bir veya iki gün beklemek yerine sorunu birkaç saat içinde çözebilirsiniz.

Bir Apple Store'daki müşteri desteği, çoğu zaman Android üreticilerinin telefonda ya da özel mağazalarda sağlayabileceği destekten bir adım daha yukarıdadır.

9-Kullanım Kolaylığı

iPhone, akıllı telefon pazarında yer alan çoğu Android telefona göre daha sorunsuzca ve kolayca kullanılabilecek tek akıllı telefondur.

Google, en yeni Android sürümleriyle eski Android sürümlerinden daha kolay kullanım sunar ancak tüm telefonlar bu güncellemeleri henüz çalıştıramıyorlar. Samsung, Android'i çok daha kolay kullanılabilir kılmak için bazı modları kullanıma sundu ancak hala sorunlar var.

iPhone ve Android ile arkadaşlarınıza ve ailenize yardımcı olurken, bir ayarı yeniden aktifleştirmek iPhone'da olduğundan daha uzun sürüyor.

Etkin bir akıllı telefon kullanıcıları için bu durum sorun değil ancak ayarların rasgele değişmesini istemeyen ortalama bir kullanıcı için veya Wi-Fi veya Hücresel ayarlarının kimi zaman açılması veya kapatılması gerçek bir sorundur.

10-Kulaklık Kontrolleri

Müzik dinlemeyi seviyorsanız ve ne dinlediğinizi sürekli kontrol etmeniz gerekiyorsa, iPhone'un kulaklıklar kontrol noktasında daha avantajlıdır.

Standart iPhone kulaklıkları ve çoğu üçüncü taraf ürünü, bir parçayı oynatabilir, duraklatabilir, ileri-geri sardırabilir. iPhone kullanıcıları ayrıca ses açma ve kapatma düğmeleri sayesinde telefonu ellerine almadan ses seviyesini kontrol edebilir. Apple, kullanıcıların telefon görüşmesi yapabilmesi ve diğer etkinlikleri gerçekleştirebilmesi için Siri'yi başlatma seçeneğini de sunmaktadır.

Bu küçük bir kazanç ancak çoğu Android telefonu kullanıcısının yanında oldukça kullanışlı yöntemdir.

11-iMessage ve FaceTime

Apple, diğer iPhone ve iPad sahipleriyle hızlı ve kolay bağlantıya izin veren güçlü servisleriyle iletişim kurmayı kolaylaştırıyor.

iMessage, kullanıcıların bir seferde daha uzun mesajlar gönderebilmelerini ve mesajların kullanıcının sahip olduğu herhangi bir Apple cihazına gitmesini sağlar.

FaceTime görüntülü sohbet ve telefonda yerleşik görüntülü konuşma uygulamalarının aksine mükemmel bir yol sunar. Mesela bir düğmeye basarak telefon görüşmesinden video görüşmesine geçmek kolaydır. Ayrıca sesli FaceTime görüşmeleri de yapabilirsiniz. Eğer kullanıcılarının kapsama alanı kötüyse, sesli bir arama yapmak için hücresel veya Wi-Fi bağlantısını kullanabilirsiniz. Ayrıca sesli aramalarda FaceTime normal sesli aramaya göre daha iyi ses deneyimi sunar. Tabi bu birazda bağlantı durumunuza da bağlıdır.

12-Uygulamaları, Müzikleri ve Filmleri Daha Kolay Paylaşın

Apple, iOS 10'da Aile Paylaşımı'nı sunuyor. Bu hizmet kullanıcıların uygulamaları, müzikleri, filmleri, kitapları ve takvimleri kolayca paylaşmalarını sağlar. Aile Paylaşımı açık olduğunda, ailenizdeki herkes satın aldığınız öğeleri kullanabilir; bu nedenle, uygulamaları, kitapları veya filmleri yeniden satın almanız gerekmez.

Tüm satın alımlar bir kredi veya bankamatik kartına bağlanır ve çocuk hesaplarının uygulama içi satın alımlarını yönetme desteği sunulur. Mesela ebeveynler, çocuklarının bir şey satın almak istediğinde bir bildirim alır ve iPhone'dan isteği onaylayabilir veya reddedebilir. Bu, tek bir Apple Kimliğini paylaşmaya gerek kalmadan çalışır.

13-Daha İyi Bildirim Kontrolü

iPhone hala bildirimleri yönetmek için daha iyi bir iş çıkarıyor. Android, bildirimlerinizi daha kolay temizlemeyi kolaylaştırıyor ancak yine de Apple'ın bildirimler konusunda daha başarılı olduğu bir gerçek.

iPhone'la, bugün neler olup bittiğinin kısa bir özetini görebilir ve sizi güncel tutan widgetlere erişebilirsiniz. Samsung cihazlarının ve diğer Android cihazlarının aksine, bildirimlere bakarken geçiş yapacak herhangi bir ayar seçeneği yoktur.

14-Daha İyi Hafıza Yönetimi

iPhone 7 ve 7 Plus'la birlikte iPhone'ların depolama seçeneklerinin genişlediği bir gerçek. Bunun üstüne bir de iOS'un depolama yönetimini eklediğinizde ortaya eşsiz bir hafıza kullanımı çıkıyor.

Genelde Android cihaz üreticileri depolama seçenekleri konusunda daha cüretkar davranırlar. Öyle ki pek çok Android telefonda Micro SD desteği mevcuttur. Ancak iş Android'in hafıza yönetimine geldiğinde olaylar beklenildiği gibi gelişmemektedir

 

 





PAYLAŞ