iPhone ve iPhone İzinsiz Uygulama Satın Alımı Nasıl Engellenir? - Haberler - indir.com

iPhone ve iPhone İzinsiz Uygulama Satın Alımı Nasıl Engellenir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-10 01:28:14
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çoğu zaman haber içeriklerinde görüyoruz, çocuk anne ve babasından habersiz telefondan milyarlarca değerde oyun parası yada uygulama satın aldı şeklinde. İşte bu noktada Apple?ın iPhone ve iPad cihazlarda izinsiz bir şekilde oyun içeriği yada uygulama satın alınmaması için gerekli rehber içeriğinden bahsedeceğiz. Cihaz sahipleri telefonlarını izinsiz alınıp kurcalanmasından ve akabinde ücretli oyun, uygulama yada diğer içeriklerin satın alınmasından korkuyorlar. Özellikle faturalı bir hat kullanılıyorsa ve ay sonu gelen kabarık faturaların telafisi maalesef olmuyor.

iPhone ve iPad İzinsiz Satın Alımı Engelleme İşlemleri

  • İlk olarak iPhone yada iPad cihazınızdan Ayarlar bölümüne giriniz.
  • Burada bulunan Genel sekmesi adı altındaki ?Sınırlamalar? seçeneğine girin.
  • Açılan bölümde Sınırlamaları Etkinleştir kısmındaki butonu aktif hale getirin.
  • Aktif hale getirmenizin ardından sizden sınırlamalar ile alakalı bir şifre girmenizi isteyecektir. Eğer çoçuğunuz yada satın alımları engellemek isteyeceğiniz kişiler telefon kilidinizi biliyor ise yeni bir şifre girmekte fayda var. Yeni parolanızı girerek şifreleme işlemini tamamlayın.
  • Sıradaki işlem olarak uygulama kurma seçeneğini kapatarak, ana ekranınızda bulunan Uygulama Mağazası linki otomatik olarak kalkacaktır. Dilerseniz daha detaylı ayarlar ile oynayarak, uygulama içerisindeki satın alma seçeneklerinide kapatabilirsiniz. Sınırlamalar bölümünde yaptığınız engelleme ayarlarının ardından sizlerden Sınırlamalar bölümüne ait girdiğiniz şifreyi isteyecektir.

Tüm işlemlerimiz bu kadar, ancak yanlışlıkla yapılan bir satın alım sonrası para iadesi almak çok zor olmasa da sınırlandırmalar bölümündeki her şeyi devredışı bırakmak satın alım güvenliği olarak en iyi seçenek gibi duruyor. Yanlış satın alınan bir ürün için para iade süresi 2 yada 3 güne ulaşırken, işin boyutunun büyük olması Apple?ın sizler ile iletişime geçmesinede sebebiyet verebilir.





PAYLAŞ