Hızlanan internet altyapıları ile beraber mobil paket data kullanımıda bir hayli  yüksek boyutlara ulaşmaya başladı. Bu noktada günümüz teknolojisi ile beraber fiber altyapılar arttırılıyor ve Wifi kullanımı haricinde 4.5G en fazla tercih edilen bağlantı teknolojisi oluyor. Restorant, kafe yada işyeri gibi mekanlarda kablosuz internet erişimi olduğundan dolayı mobil paketlerimiz bu gibi mekanlarda etkilenmiyor. Ancak Wifi bir internet ağının olmadığı yerlerde birçok kullanıcı mobil verilerine sarılıyorlar ve dikkatsiz bir kullanım sergilerlerse ise ay sonu gelmeden internet paketleri bitebiliyor. Bizde bu içeriğimizde iOS kullanıcılarını ilgilendirecek olan iPhone’da Uygulamaların İnternet Kullanımını Öğrenmek için yapmanız gereken bazı aşamalardan bahsedeceğiz.

Bilindiği üzere mobil veri paketlerimizde günlük olarak kullanım miktarlarımızı gibi çeşitli istatistikleri öğrenmemiz mümkün. Ancak telefonumuzda bulunan hangi uygulamanın daha çok interneti yediğini öğrenmekte mümkün durumlardan bir tanesi. Bu noktada iPhone’da hangi uygulamanın internet paketimizi daha fazla yediğini öğrenerek o uygulamaya önlem alabiliriz. Şimdi gelin yapmanız gereken adımlara geçelim.

iPhone Uygulamaların İnternet Kullanımını Öğrenmek

iPhone akıllı telefonlarında kurulu olan uygulamaların internet kullanımını öğrenmek için ilk olarak menüye girerek işlemlere başlayın. Buradan Ayarlar menüsüne erişerek, Hücresel bölümüne girin. Burada çalışmak için internet bağlantısı gereken tüm uygulamaların listesini göreceksiniz. Bu uygulamalar alfabetik sıraya göre sıralanıyor ve her uygulamanın altında kullandığı internet veri boyutunun yazdığını göreceksiniz.

Bu uygulamaların kullanım miktarına göre sıralanma ayarı olsaydı daha kolay bir yöntem olurdu. Ancak alfabeye göre sıralandığı için tek tek inceleyerek hangi uygulamaların daha fazla internet paketi kullandığını tespit edin. Daha sonra uygulama sekmesi sağında bulunan anahtarı devre dışı bırakarak o uygulamanın internet gereksinimini sadece Wifi üzerinden alacağını ayarlayabilirsiniz.

Mobil paket kullanımını engellediğiniz bir uygulama sadece Wifi ortamlı yerlerde çalışacaktır. Ayrıca sizin yüklemediğiniz ve iPhone ile beraber gelen uygulamaların internet kullanımına bakmak için Ayarlar > Hücresel > Sistem Servisleri sekmesini izleyerek Apple Maps, Siri, iMessage gibi çeşitli uygulamaların internet kullanım miktarlarını öğrenebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir