iPhone: Spotlight Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir? - Haberler - indir.com

iPhone: Spotlight Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-30 01:34:07
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

iPhone cihazlarda müzik, rehber veya herhangi bir uygulamaya kısa sürede erişmek için kullanılan Spotlight uygulamasında arama geçmişi nasıl temizlenir bu konuyu ele alacağız. Hem iPhone hemde iPad cihazlarda kullanılabilen bu uygulama pratikliği ve içerik zenginliği ile dikkat çekmekte. Spotlight uygulamasının en sevilen yanlarından bir ise, ana sayfa kısmından kolay bir şekilde erişilebiliyor. Şimdi ise Spotlight arama geçmişi temizlemek için yapmanız gereken adımlara geçelim.

Spotlight Arama Geçmişi Temizlemek

Spotlight kullanarak arama yapmak için ilk olarak herhangi bir ana ekran sayfasında iken parmağınız ile boşluğa dokunun ve arama bölümü için aşağı doğru sürükleyin. Aramak istediğiniz terimi girin ve Search butonuna dokunun. Yapılan aramalar belli süreler sonrasında uygulama belleğinde birikiyor ve bazı zamanlar temizleme gereği duyabilirsiniz.

  • iPhone üzerinden Setting > General > Spotlight Search bölümüne ulaşın.
  • Burada aktif olan Siri Suggestions seçeneğini devre dışı bırakın.

Bu işlemleri yaptıktan sonra Spotlight uygulama arama geçmişiniz tamamen temizlenmiş olacak. Yaptığınız bu işlemler aslında Spotlight arama ekranınızda yaptığınız geçmiş aramaları gizliyor. Yani tam olarak geçmiş temizlenmiş diyemeyiz, fakat arama sırasında çıkacak olan eski aramalarınız gözükmeyerek gizlenmiş olacak.

Ayrıca Spotlight uygulamasını örnek verirsek, cihazınızında bulunan yüzlerce mesaj arasında aramak istediğiniz bir kelimeyi bulmanıza olanak sağlıyor. Aramak istediğiniz bir mesaj için tek tek gezeceğiniz yerine Spotlight araması gerçekleştirerek o an cihazınızda bulunan tüm mailler ve mesajlarda arama gerçekleşiyor ve en hızlı biçimde sonuca erişiliyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ