iPhone Rehberdeki Kopya Kişileri Silmek - Haberler - indir.com

iPhone Rehberdeki Kopya Kişileri Silmek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-16 19:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bazı durumlarda akıllı telefonlarımızın rehberlerinde bulunan kişilerin fazladan bir şekilde kopyalandığını fark ederiz. Android cihazlarda bunları silerek azaltmak kolay iken iPhone cihazlarda durum böyle olmuyor. Sizlere bu içeriğimizde iPhone rehberindeki kopya kişileri silmek için yapmanız gereken bazı ayarlardan bahsedeceğiz. Özellikle akıllı telefonlarda bulunan güvenlik açıkları kullanıcıları bu konularda daha dikkatli olmaya teşvik ediyor. Diğer yandan rehberinizin düzenli bir şekilde durarak istediğiniz kişiye rahat erişebilmeniz önemli noktalardan bir tanesi. Şimdi dilerseniz iPhone kullanıcıları için rehberdeki kopya kişileri silmek işlemleri nasıl yapılır gelin bakalım.

iPhone Rehberdeki Kopya Kişileri Silmek

  • Bir iPhone kullanıcısı iseniz ve rehberinizde fazladan kopya isimler oluştuysa, ilk olarak iCloud ID ve parolanızı bilmeniz gerekecektir.
  • Sonrasında ise bilgisayarınız üzerinden iCloud'un resmi web sitesine giriş yapın. Hesap ayarlarınız için hesap bilgilerinizi yani iCloud ID ve şifreniz ile giriş yaparak oturum açın. Oturum işlemi sonrasında ekranda bulunan seçeneklerden Contacts simgesine basınız.
  • Contacts'a bastıktan sonra sizleri rehberinizdeki kişilerin bulunduğu bir liste karşılayacaktır. Burada fazladan kopyası olan kişileri seçmek için Shift tuşuna basılı tutun ve tek tek seçin.
  • Kopya kişilerin seçimini tamamladıktan sonra, Shift + Delete kombinasyonu ile tamamen silebilirsiniz. Ayrıca kombinasyon harici olarak seçim işlemi sonrasında sol altta bulunan ayarlar ikonuna basarakda buradan Delete yapabilirsiniz.

Delete tuşuna bastıktan sonra sizlere seçtiğiniz kopya kişileri silip silmeyeceğiniz konusunda emin olup olmadığınızı soracaktır. Tekrar Delete seçeneğine basın.

Yapacağınız işlemlerin hepsi bu kadar. Artık iPhone rehberinizdeki kopya kişileri tamamen kaldırmış oldunuz. Tekrar böyle bir sorun yaşadığınız durumunda aynı işlemleri tekrarlayarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.





PAYLAŞ