iPhone Portre Modu Nedir? Nasıl Kullanılır? - Haberler - indir.com

iPhone Portre Modu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-03 14:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus ve iPhone X cihazlarına, iOS  güncellemesinin gelmesinin ardından, Portre Modu özelliği de eklendi. Portre modu, kullanıcılarının daha iyi bir çekim deneyimi yaşamasını sağlıyor. Mod, aktifleştirildiği anda çift kamerayı kullanıyor. Çekilmek istenen süjeye odaklanarak, arka planı flu hale getiriyor ve estetik bir görüntünün ortaya çıkmasını sağlıyor. iPhone X'teki TrueDepth kamera, portre modunda özçekim yapılmasına da olanak tanıyor.

Portre modunda fotoğraf çekme

iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus ve iPhone X telefonlarınızda, portre modunu kullanarak fotoğraf çekmek itiyorsanız, kameranızı açtıktan sonra, efekt portre moduna ayarlayın. Kamera size, süjeye çok yakın ya da çok uzaksanız bununla alakalı bilgi verir. Aynı şekilde, çok karanlıktaysanız bu da bildirilir. Efekti portre moduna getirdikten sonra, fotoğraf çekme butonuna basarak çekim işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Portre modunda selfie çekme

Eğer kullandığınız iPhone, iPhone X modeliyse portre modunda selfie çekme özelliğini de kullanabilirsiniz. iPhone X cihazlarında kullanılan TrueDepth kamera sayesinde özçekim yapılabilmekte. Bunun önce kameranızı özçekim moduna ayarlayın ve sonra efekti yine portre moduna getirin. Efektinizi portre moduna ayarlayın, ses düğmelerinden birine basarak özçekiminizi tamamlayın.

Eğer portre modunu fotoğrafınızdan kaldırmak isterseniz, bunu fotoğrafı açarak düzenle seçeneğinden yapabilirsiniz. Yeniden eklemek isterseniz de, yine düzenle seçeneğinden geri ekleyebilirsiniz.





PAYLAŞ