İPhone Live Photo'ları GIF'e Dönüştürmek - Haberler - indir.com

İPhone Live Photo'ları GIF'e Dönüştürmek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-23 11:45:13
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple'ın iPhone serisinin yeni nesil üyelerinin çoğunda Live Photos isimli Canlı Fotoğraflar diyebileceğimiz özellik bulunmakta. Bu mod ile fotoğraf çekmek kullanıcılara farklı bir deneyim yaşatıyor. Live Photos özelliği aktif bir cihaz ile fotoğraf çektiğinizde fotoğraf çekmeden hemen önceki halin hareketli halini tıpkı bir GİF gibi görmeniz mümkün oluyor. Ancak Live Photos içeren bu fotoğrafları sadece iPhone kullanıcılarının görebildiğini hatırlatalım. Bu içeriğimizde ise sizlere Live Photo'ları GIF'e dönüştürmek için yapmanız gereken adımlardan bahsedeceğiz. Live Photos özelliği iPhone 6S ve 6S Plus modelleri dahil yukarı diğer modellerde bulunmakta. Paylaşılan fotoğraflar ise iOS 9 işletim sistemi ve yukarısı cihazlarda görüntünebilmekte.

Farklı bir cihazda ise bu canlı fotoğraflar sadece dokun ve normal bir fotoğraf olarak gözükmekte.

İPhone Live Photo'ları GIF'e Dönüştürmek

Live Photo özelliği bulunan bir iPhone ile canlı fotoğraf çekmek için ilk olarak cihazınız üzerinden kamera uygulamasını açın. Açılan kamera arayüzünde üst bölümde yer alan seçeneklerin ortasında bulunan Live Photo butonuna dokunarak aktif edebilirsiniz. Butonun sarı renge dönüşerek Live Photo özelliğinin aktif olduğunu görebilirsiniz. Özelliği devre dışı bırakmak için ise yine aynı butona dokunmanız yeterli olacaktır. Ayrıca Live Photo ile çekilen resimlerin daha fazla yer kapladığınıda hatırlatalım.

Lively

Ana konumuz olan Live Photo özelliği ile çekilen resimleri GIF'e çevirmek için çeşitli üçüncü parti uygulamalardan destek alacağız. Lively isimli ücretsiz uygulamayı AppStore üzerinden akıllı telefonunuza indirerek açınız. Uygulama açıldığında arayüzde Live Photo özelliği ile çektiğiniz görselleri göreceksiniz. Bu uygulama ile görüntülediğiniz görseli GIF olarak kaydettiğinizde 4 yada 5 MB gibi bir fotoğraf boyutunun olacağını belirtelim.

Diğer yandan bu hareketli resmi uygulama sayesinde JPG olarak kayıt ederseniz sabit normal bir fotoğraf elde edersiniz. Uygulama ile MOV dosyasınada dönüştürebileceğiniz bu içerik yaklaşık 3 MB olarak boyutlandırılmaktadır. Sizde Canlı fotoğraf özelliği ile çektiğiniz bu görüntüleri ücretsiz uygulamalar ile GIF'e dönüştürebilir ve çeşitli sosyal medya sitelerinde dilediğiniz gibi paylaşabilirsiniz.





PAYLAŞ