iPhone Kablosuz Fotoğraf Transferi Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

iPhone Kablosuz Fotoğraf Transferi Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-22 22:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

iPhone marka telefonlarda kablosuz fotoğraf paylaşımı yapabilmek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Ancak bu yöntemler genellikle iOS işletim sistemine sahip bir cihazdan aynı işletim sistemine sahip bir diğer cihaza gönderme işlemi yapılabilmesi şeklindedir. iPhone'larda bulunan AirDrop özelliği buna örnek gösterilebilir.

Çapraz sistemler arasında yani iOS işletim sistemi kullanan bir cihazdan Android işletim sistemi kullanan bir cihaza fotoğraf transeferi yapmak için de çeşitli yollar olsa da WiFi Album Free adındaki uygulamayla bu iş daha kolay bir hal alıyor. Apple Store'dan indirebileceğiniz uygulamanın kullanımından bahsetmek gerekirse öncelikle transfer yapılacak cihazlara bu uygulamanın indirilmesi gerekiyor. Ayrıca dizüstü bilgisayar ya da masaüstü bilgisayar, tablet veya akıllı telefonlar cihaz fark etmeksizin birbirleri arasında kablosuz şekilde transfer yapabiliyorlar. Bu işlemin gerçekleşemesi wifi bağlantısı üzerinden sağlanıyor. WiFi Album Free sayesinde fotoğraf yollacayak FTP sunucusuna dönüşüyor ve istemci cihaz ise sunucuya dönüşen telefon, tablet veya bilgisayardan fotoğraf database'ini çekerek fotoğrafları wifi bağlantısı aracılığıyla bozulmamış bir şekilde almayı başarıyor. Burada dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, birbirleri arasında fotoğraf alışverişi yapacak cihazların aynı wifi ağına bağlı bulunması gerektiğidir.

Transfer işlemi yapılırken aşağıdaki adımlar izlenmektedir.

  1. Önce iPhone'a indirdiğiniz WiFi Album Free uygulamasına girin.
  2. 'Service' kısmını 'ON' olarak değiştirin.
  3. Aşağıda görünen IP Adresini bilgisayarınızın Chrome tarayıcısının search kısmına yazın ve entera basın.
  4. Karşınıza telefonunuzda bulunan tüm resim ve videolar gelecektir. Bu kısmı isterseniz daha sonra şifreleyebilirsiniz.
  5. Artık yapmanız gerekn istediğiniz fotoğrafı bilgisayarınıza çekmektir.



iPhone Kablosuz Fotoğraf Transferi Nasıl Yapılır?


PAYLAŞ