iPhone Etkinleştirme Kilidi'nin Durumu Nasıl Kontrol Edilir? - Haberler - indir.com

iPhone Etkinleştirme Kilidi'nin Durumu Nasıl Kontrol Edilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-22 15:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple, kullanıcı güvenliğini arttırma adına yeni sistemler ve güvenlik birimleri denemeye ve geliştirmeye devam ediyor. Son olarak Ocak ayı içerisnde hırsızlığa caydırıcı bir yöntem olarak düşünülen Etkinleştirme kilidi özelliğinin kontrol edildiği web aracı kaldırılmıştı. Bu sayede iCloud Etkinleştirm Kilidi'nin web sayfası bağlantısı kesildi ve Etkinleştirme Kilidi'nin kontrolü bu sayfa üzerinden yapılamaz hale getirildi. Bu durumun neden kaldırıldığı hakkında ise en önemli neden olarak bu özelliği kullanarak sayfanın bypass edilmesinin önüne geçilmesi olduğunu belirtti. Aksi halde sayfa bypass edilerek çeşitli güvenlik açıkları meydana çıkartılabilir ve işler kötüye gidebilirdi.

Etkinleştirme kilidinin durum kontrolü kaldırılsada iOS cihazınız üzerinden Etkinleştirme kilidinin durumunu kontrol edebilmeniz için bir çeşit yollar bulunuyor. Bu rehber içeriğimizde ise sizlere bu Kilit kontrol işleminin nasıl yapılacağına göstereceğiz. Ancak hatırlatmakta fayda var ki bu durumun şuan için geçici bir çözüm olduğunu ve her zaman doğru çalışamayacağını belirtelim.

iClouf etkinleştirme kilidi kontrol aracı ise kullanıcılar ikinci el Apple bir cihaz iPhone, iPad yada Apple Watch satın alırken bu kilidin kaldırılıp kaldırılmadığının kontrol edilebildiği bir özellikti. Ancak bu noktada birçok kullanıcının bu araç aracılığı ile etkinleştirme kilidini atlamayı başardıkları bilinmekte.

Apple Etkinleştirme Kilidi'nin Durumunu Kontrol Etme

  • İnternet tarayıcınızı açarak Apple Destek web sayfasına ulaşın.
  • Cihazlar listenizden iPhone'u bularak seçin.
  • Gelecek olan ekranda sizlerden Apple Kimliğiniz ile giriş yapmanızı isteyecektir.
  • Sıradaki ekranda Güç, Şarj, Onarım yada Pil gibi donanım ile alakalı bir kategoriyi seçerek sonra 'Düğmeler çalışmıyor' gibi belli olan bir soruyu seçin.
  • Sonra ki adımda 'Onarım için Getirin' seçeneğini seçin.
  • Ardından 'Etkinleştirme kilidi durumunu kontrol etmek için' cihazınızın IMEI, yada seri numarasını girin.
  • Etkinleştirme kilidi etkin ise yada iPhone'u Bul etkin ise 'Üzgünüm, ancak iPhone'u Bul etkinken onarım oluşturamayacağım' şeklinde bir mesaj ekranda belirecektir.

Tüm işlemler bu kadar Apple'ın şuan için bu açığı kapatmadığını ve buradan kontrolleri gerçekleştirebileceğinizi hatırlatalım.





PAYLAŞ