iPhone En Doğru Nasıl Şarj Edilir? - Haberler - indir.com

iPhone En Doğru Nasıl Şarj Edilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-22 19:55:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

Akıllı telefonların bataryalarının bitme sorunu ve hatta ısınıp patlama sorunu her geçen gün artıyor. Bünyesinde darbeye, aşırı ısınmaya v.b. faktörlere bağlı durumlarda beklenmedik sonuçlar meydana gelebiliyor. 

Önlem alınmayan ya da dikkatli kullanılmayan iPhone'ların da pilleri patlayabilir ya da pil performanslarında azalma meydana gelebilir.

Yan sanayi ürünlerin artması ile (şarj cihazları ve hatta ucuz ara kablolar da dahil) telefonların bataryaları her geçen gün zayıflıyor ve şarj süresi günü kurtarmamaya başlıyor.

-En önemli ilk kural, asla telefonunuzun orijinal olmayan sarj aletleri kullanmayın. Buna şarj aletlerinin arasındaki kablolar da dahil.  Eğer şarj aletiniz orijinal ise telefonunuzun sabah kadar şarjda kalmasında hiç bir sakınca yok. Çünkü orjinal bataryaların Lityum-İyon olduğu için tam olarak dolduktan sonra kendisine gelen akımı otomatik olarak keser. . Yani bütün gece telefonun şarjda kalması telefonunuzun piline bir zararı olmaz.

-İkinci husus da iPhone'unuzu priz üzerinden şarj etmek. Şarj kablonuzu önce USB duvar adaptörüne ardından adaptörü prize takmalısınız.

-Klavyenizdeki veya diğer aksesuarlarınız üzerindeki USB bağlantı noktaları üzerinden iPhone'ununuzu şarj etmeyin. Şarj kablonuzu, açık olan ve uyku modunda olmayan bir bilgisayardan sarj edebilirsiniz.

-Şarj kablonuzu sadece Apple onaylı Power Bank ile şarj edebilirsiniz. Bunun dışındaki Power Bank'lar tavsiye edilmemektedir.

-iPhone'larda %20'lik şarj seviyesi kritiktir. Şarj seviyeniz %20 olduğunda mümkünse iPhone'ununuz şarj etmelisiniz. Ve şarjınız komple bitip iPhone'unuz kapanırsa bunun pilinize zarar verdiğini de bilmelisiniz. Aynı zamanda şarj seviyenizin %80 olmadan iPhone'unuzu şarjdan çıkarmamalısınız.

- Son olarak da yeni alınan İPhone'larda 24 saat sarj edilmesi gerektiğinin de yalan olduğunu bilmelisiniz. Yeni aldığınız iPhone'u şarj seviyenize göre normal bir şekilde şarj etmeniz yeterlidir.





PAYLAŞ