iPhone, Android Cihazlara Tozunu Yutturdu - Haberler - indir.com

iPhone, Android Cihazlara Tozunu Yutturdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-18 10:20:00
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Teknoloji

2017 yılının ilk çeyreğinde, Blancco Technology Group tarafından yapılan açıklamaya göre Android cihazlar, iPhone'lara göre 2 kat daha fazla sorun çıkartıyor. Açıklanan verilerde göze çarpan kısımlardan biri ise, 4 Android cihazdan 1'nin kesinlıkle arızalı olduğu...

Baş Belası Android!

Üç aylık süreçte toplanan verilerde, iPhone kullanıp sorun yaşayan kullanıcıların oranı ortalama %12, Bu oran Android cihaz kullanan kullanıcılarda %24 civarında. Yani Android, iPhone'u 2'ye katlamış durumda.

İstatistiklerde sadece Kuzey Amerika Bölgesini dikkate alırsak burada durum farklı. Kuzey Amerika'da iPhone %8 iken, Android yine aynı tas aynı hamam... (%24)

 

İşin tuhaf yanı Asya bölgesine baktığımızda gün yüzüne çıkıyor. Asya bölgesinde satılan iPhone'ların %60'ı sorun çıkartırken, Android cihazlar %28'lik bir dilimle daha güvenirlik sağlıyor. Bu da Asya bölgesinde Android cihazların tercih edilmesine yol açıyor. (Haklılar...) 

Samsung vahim durumda. Arızalanan Android cihazlarıın %61'i Samsung'tan. Pekte iyi bir istatistiğe sahip olmayan Samsung, kullanıcılarını kendinden uzaklaştırıyor.

En Çok Sorun Çıkartan Cihazlar Hangileri?

Samsung

  1. Galaxy S7 Edge
  2. Galaxy S5
  3. Galaxy S7
  4. Salaxy S7 Active
  5. Galaxy Express Prime

Apple

  1. iPhone 6
  2. iPhone 6S
  3. iPhone 5S

(Sıralama, sorun çıkarma yüzdesine göre hazırlanmıştır.)

 





PAYLAŞ