iPhone 8'in Sızdırılan Özellikleri ve Hazırlanmış En Çarpıcı 10 Konsept Tasarım! - Haberler - indir.com

iPhone 8'in Sızdırılan Özellikleri ve Hazırlanmış En Çarpıcı 10 Konsept Tasarım!

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-12 17:30:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Akıllı Telefonlar

Aslında pek çok kişiye göre bu iddiaları şaşırtıcı ve gerçekçi olmaması durumu var. Bunun en büyük nedeni ise 'iPhone 8' olarak adlandırılması. Çünkü Apple'ın geleneksel yenileme politikasına alıştık ve 2017 yılında 7S ve 7S Plus'ın gelmesini bekliyoruz. Elbetteki olması gereken bu ancak pek çok Apple kaynağı ve güvenilir analisti bunun böyle olmayacağından eminler. Nedeni ise iPhone'un 10. yıl dönümü.

Apple'ın 2017 yılında tanıtacağı iPhone için özenli bir çalışması bu yüzden var ve kimilerine göre iPhone 7S ve 7S'in yanında iPhone 8 gelecek, kimilerine göre ise iPhone 7S ve 7S Plus'ın yanında eşsiz bir premium model gelecek.

Her ne olursa olsun, biz bu yazımızda güvenilir Apple analistlerinin söylediklerinden yola çıkarak, tasarımcıların hazırladıkları en çarpıcı sözde iPhone 8 konsept tasarımlarını ele alacağız.

iPhone 8 Özellikleri için Beklentiler

Tasarım

Söylentilere göre hareket edilmesi gereken bir şey varsa o da iPhone 8'in tümüyle radikal bir tasarıma sahip olacak şekilde yeniden tasarlanmış formda gelecek olması. Apple iPhone 7 ile 6/6S'e benzer bir tasarım sunarak milyonlarca kullanıcısını hayal kırıklığına uğrattı. Ancak şirket iPhone'un 10. yıl dönümünü çarpıcı bir şekilde kutlamak istiyor.

Şu anda Apple'ın İsrail ofisi tümüyle iPhone 8'e odaklanmış durumdalar. Business Insider bunu iç kaynaklardan doğruladı.

Apple'ın her yönü ile, bambaşka bir iPhone'u karşımıza getireceği açık.

Uçtan Uca Saran Bir Ekran

iPhone 8'in, çerçevesiz bir uçtan uca ekranla geleceği söyleniyor. Bunun en önemli anlamı ise ikonik ana ekran düğmesinin fiziksel yapıdan sanal yapıya geçmesi ve ekrana entegre edilmesi.

Bu kapsamda hazırlanmış yeni ve eski pek çok konsept tasarım mevcut.

Ekrana Yerleşik Kamera ve Touch ID (Parmak İzi Okuyucusu)

Parmak İzi tarayıcısının yeni nesil iPhone'un tüm ekranına yerleştirileceği söyleniyor. Apple'ın ortaya çıkan bir patentinde de bu net bir şekilde dillendiriliyor. Elbetteki böyle bir patentin olmasından dolayı kesinlik ifadesini kullanmak yanlış olacaktır. Ancak planlanan tasarım için gayet yerinde bir iddia olarak görülebilir.

Ekranın çerçevesiz olması doğal olarak ön kameranın da ekrana yerleşik olması anlamına geliyor.

Kavisli, OLED Ekran

2017 iPhone muhteşem bir OLED ekrana sahip olabilir. Sharp halen ekran panellerini Apple'a tedarik ediyor ancak henüz OLED teknolojisine sahip değil. Foxconn, Sharp'ın OLED teknolojisini geliştirmesine yardımcı olmak için 200 milyar yen yatırım yapacağını söyledi.

İris veya Yüz Tanıma

2017 iPhone'da iris veya yüz tanıma teknolojisi yer alabilir. Bir iris tarayıcı, iPhone'unuzun kilidini açmanıza veya doğrulama yaparak ödemeler yapmanıza izin verir.

Yayınlanan bir raporda, Xintec'in 2017'de iris tanıma çipleri için seri üretime geçmesi bekleniyor. Iris tanıma sensörleri için yeni siparişler 2017 iPhone serisinde yer alacak çipler için olan siparişleri de içeriyor.

Uzun Menzilli Kablosuz Şarj

Bir sürü Android akıllı telefon, oldukça uzun süredir kablosuz şarj teknolojisine sahipler. Bununla birlikte, Apple henüz iPhone'a bu teknolojiyi dahil etmedi. Elbetteki Android cihazlar için bu teknolojinin ne kadar kullanışlı olduğu veya tatmin edici olduğu tartışılabilir.

Dedikodulara göre, Apple iPhone 8'de uzun menzilli kablosuz şarj teknolojisini, şimdiye kadar sunulanlara göre en iyi biçimde sunabilir.

Apple, iPhone'ların ve iPad'lerinde, mevcut akıllı telefonlarla kullanılan şarj pedlerinden daha fazla güçlenmesini sağlayacak teknolojileri geliştiriyor. iPhone üreticisi, halen bu teknoloji üzerinde çalışma yapıyor ve teknolojinin uygulanmasına ilişkin bir karar vermek için mesafe üzerindeki güç kaybı da dahil olmak üzere teknik engellerin üstesinden gelmek için mücadele ediyor.

Üç iPhone Modeli Gelebilir

Bazı söylentiler, Apple'ın 2017 yılında üç model sunabileceğini öne sürüyor. Bunlardan ilkinin OLED ekranlı iPhone 8'in olacak olması, diğer iki modelin ise 4.7 inç ve 5.5 inç ekran boyutunda, standart LCD ekran ile birlikte gelecek olmaları yönünde.

Cam Kaplama Gövde

Nikkei'ye göre, bu yıl tanıtılacak olan tüm iPhone'ların gövdesi cam kaplama olacak. Cihazın cam gövdesi, alüminyum veya paslanmaz çelik üzerine inşa edilecek.

Daha Hızlı A11 Çip

A11 çip tarafından desteklenen iPhone 8 çok daha hızlı ve verimli olacak. Öyle ki, A10 Fusion çipine göre yaklaşık %40-%50 daha hızlı olabileceğini öngörüyoruz.





PAYLAŞ