iPhone 8'in Çıkış Tarihi ve Türkiye Fiyatı - Haberler - indir.com

iPhone 8'in Çıkış Tarihi ve Türkiye Fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-22 13:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bu yazımızda sizlere tanıtımı henüz gerçekleşmemiş olan Apple'ın en yeni amiral gemisi modeli olan iPhone 8 hakkında bu zamana kadar ortaya çıkmış tüm sızıntıları derleyeceğiz. iPhone 8 tanıtım tarihi yaklaştıkça cihaz hakkında söylentiler ve sızıntılarda bir hayli artmaya devam ediyor. Son olarak modelin 2017 amiral gemilerinde olduğu gibi ekran teknolojisi ve tasarım ile geleceği düşünülüyor. Bu noktada fizik sen ana ekran tuşunun kaldırılarak ekranın daya büyük bir yapı ile gelmesi bekleniyor. Ayrıca iPhone 8 ile beraber yüz algılama teknolojisi ve kablosuz şarj teknolojisi gibi özelliklerinde yer alacağı beklentiler arasında bulunuyor.

Çıkış Tarihi

iPhone 8 serisinin Eylül 2017 tarihi ile beraber çıkış yapması bekleniyor. Bir önceki nesil olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleride Eylül 2016'da çıkış yapmıştı. 3 Ağustos tarihinde ise gelecek nesil ürünler hakkında güvenilir sızıntı kaynağı olan Steve Hemmerstoffer tarafından iPhone 8'in Eylül ayında tanıtılacağı paylaşımı yapılmıştı. Benjamin Geskin tarafından yayınlanan sızıntıda ise iPhone 8'in 17 Eylül ' 4 Kasım aralığında tanıtılabileceği ifade edildi.

Yeni iPhone İsmi

Geçtiğimiz sene serinin devam niteliği olduğundan ötürü iPhone 7 olarak bir isimlendirme yapıldı. Ancak Apple bu yıl 10.yılını kutladığı için özel bir Premium iPhone modelinide sonbahar dönemi ile tanıtması bekleniyor. Analistlere göre ise Apple, 'S' olarak isimlendirmeyi artık bırakacak ve 10.yıla özel olacak bu seri sadece iPhone 8 olarak isimlendirilecek.

Yeni iPhone 8 Tasarımı Nasıl Olacak

2017 yılında piyasaya girecek yeni model 10. Yıla özel bir model olacağından ötürü bu yıl Apple cephesinden rekor bir satış rakamı bekleniyor. Tasarım noktasında radikal bir değişiklik beklentiler arasında bulunurken bu noktada cam kaplama bir gövdeye sahip olacağı düşünülüyor. Ayrıca uçtan uca ekran ile kaplı olması beklenen cihazın fiziksel ana ekran düğmesinin de kaldırılması ve kullanılabilir ekran alanının arttırılması hedefleniyor.

Ayrıca Apple'ın siri tabana sahip sesli hoparlörü HomePod'un yazılım bölümünde 'deviceHasHomeButton' ibaresinin yer alması bu noktada yeni iPhone 8'de home butonunun kaldırılabilmesini işaret ediyor.

iPhone 8 Teknik Detaylar

Cihazın renk seçeneklerine gelecek olursak iPhone 7 modeli altı farklı renk seçeneği ile ortaya çıkmıştı. Bunlar ise Roze altın, Siyah, Gümüş, Altın, Kırmızı ve Simsiyahtı. Apple'ın iPhone 8 modelinde ise üç renk seçeneği Altın, siyah ve gümüş renkleri olması bekleniyor. Modelde kablosuz şarj desteğininde olması beklenirken iPhone 8 için yüz tanıma ve iris tarama teknolojisinin olacağı da beklentiler arasında bulunuyor.

OLED bir ekran ile geleceği artık kesin olan iPhone 8'in 5.8 inç büyüklüğüne sahip olacağı düşünülüyor. Güç tarafına gelecek olursak iPhone 8'de A11 işlemcisinin olacağı bekleniyor. 3 GB RAM'e sahip olması beklenen iPhone 8'in 64, 128 ve 256 GB'lık dahili depolama seçenekleri olacak.

Türkiye Fiyatı

Analistlere göre 64 GB'lık iPhone 8 modeli ABD üzerinde 850 ile 900 dolar arasında satılacakken 256 GB'lık ise 950 ile 1000 dolar arasında bir satış fiyatına sahip olacak. Ülkemizde ise 4000 TL'nin üzerinde bir rakam ile iPhone 8 cihazlarının satışı bekleniyor.





PAYLAŞ