iPhone 8 Üretim Maliyetleri Gözüktü - Haberler - indir.com

iPhone 8 Üretim Maliyetleri Gözüktü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-25 14:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple her sene iPhone serisine yeni bir üye eklemeye devam ediyor. Bu yılda 10. Yıl dönümü olduğundan ötürü özel bir iPhone serisinin gelmesini bekliyoruz. iPhone 8 olarak adlandırılması beklenen cihaz yine her seride olduğu gibi oldukça yüksek satış fiyatlarına sahip olacak. Ancak iddialara göre bu yıl çıkacak olan iPhone 8 serisi dahada yüksek fiyatlara sahip olacak. Öyle ki teknoloji devi Apple yeni akıllı telefon modellerinde yenilikçi teknolojilere yer verecek ve bu yenilikler ile beraber cihazlarının da fiyatlarında artış olması bekleniyor. Şimdi ise ortaya çıkan bilgilere göre iPhone 8'in üretim maliyetleri belli olmuş durumda.

İfade edilene göre iPhone 8'de olması beklenen 3D Touch donanım ve teknolojisi iPhone 7 modeline göre yüzde 150 oranında daha pahalı olacak. Bu teknolojiyi LCD ekranda kullanmak yerine OLED ekranda kullanmak daha fazla maliyete sebebiyet veriyor. Bu sebepten ötürü üretim maliyeti ne kadar çok artarsa cihazların satış fiyatları da bir hayli artmaya devam edecektir. Şuan bulunan 3D Touch donanımı için ise 7 dolar ile 9 dolar arasında bir fiyata mal olduğu ifade ediliyor. iPhone 8 modelinde ise bu rakamların 18 dolar ile 22 dolar arasında değişkenlik göstereceği söyleniyor.

Söz konusu kullanılan LCD ekranlar daha dayanıksız olduğundan ötürü baskı esnasında zarar verme olasılığı bulunuyor. Bu yüzden ekranı koruyabilmek adına ekstra önlemler almak gerekiyordu. Bu yüzden ekran üzerine ve altına koruyucu camlar yerleştirildiği söyleniyor. iPhone 8 modelinde de bu korumalar sonrasında 90 dolarlık bir fiyat artışı olacağı söyleniyor. Tüm bu iddialar doğrultusunda iPhone 8 hakkındaki tüm rakamsal değerleri tanıtım ile beraber göreceğiz.





PAYLAŞ