iPhone 8, Paslanmaz Çelikten Üretilmiş Bir Çerçeveye Sahip Olacak - Haberler - indir.com

iPhone 8, Paslanmaz Çelikten Üretilmiş Bir Çerçeveye Sahip Olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-19 13:30:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji

Tayvanlı web sitesi Digitimes, Apple'ın gelecek nesil iPhone modeli olan iPhone 8 için paslanmaz çelik kasayı Jabil'den ve normal üretim ortağı Foxconn'tan almayacağını bildirdi. Raporda ayrıca Apple'ın paslanmaz çelik çerçeve ile yeni bir cam tasarıma geçişle ilgili detaylarda yer alıyor.

Apple en son zayıf anten çekim sorunları ile gölgelenen iPhone 4'de de paslanmaz çelik çerçeve kullanmıştı. Hatırladınız mı'

Yeni nesil iPhone'da Apple'ın konvansiyonel alüminyum arka kapak tasarımından vazgeçmesi bekleniyor. Kasada iki adet cam kaplama yer alacak ve bu cam kaplamayı güçlendirip, destekleyen bir metal çerçevenin kullanıldığı yeni bir tasarım formu söz konusu olacak. Metal çerçeve sağlamlığını artırmak, maliyetleri azaltmak ve üretim süresini kısaltmak için dövme işlemi kullanılarak paslanmaz çelikten imal edilecek.

Apple'ın, şu anda piyasada bulunan pek çok Android telefonda yaygın olarak bulunan cam frezelemesi yöntemi yerine çerçeve için bir metal dövme yöntemi kullanacağı bildirildi. Şirketin, iPhone 6s ve iPhone 7'de kullandığı 7000 serisi alüminyumun mamülünde kullanılan mevcut CNC işleme sürecine kıyasla, yeni dövme işlemi en az %30-50 oranında daha ucuza maloluyor.

Buna ek olarak, raporda, talebe ayak uydurmak için Apple'ın yaklaşmakta olan iPhone'lara yeni bir montajcı olarak bir Wistron şirketini eklediği de iddia ediliyor. Bu, zaten Apple için iPhone'ların üretimini yapan Foxconn ve Pegatron'a ek olarak gerçekleşmiş olacak.

Apple, 2014 yılında ilk kez piyasaya sürüldüğü iPhone 6 ile aynı tasarım formunu iPhone 7'de kullanmayı sürdürdü. iPhone 8 için şirketin tümüyle yeni bir tasarım formu çıkarmaya hazırlandığı net. Paslanmaz çelik bir çerçeve ile güçlendirilmiş, tamamen cam kaplama bir tasarım da bu noktada en çok konuşulanlar arasında. Apple'ın bu kasanın üstünde kavisli, uçtan uca OLED ekrandan faydalanmak istediği ve bu sene ki iPhone modellerinde alışılmışın dışında bir kablosuz şarj teknolojisi kullanacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.





PAYLAŞ