iPhone 8 Ön Siparişleri Hayal Kırıklığı mı? - Haberler - indir.com

iPhone 8 Ön Siparişleri Hayal Kırıklığı mı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-22 16:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz haftalar ile beraber Apple'ın üç yeni iPhone modeli yapılan etkinlik kapsamında tanıtılmış ve kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Ancak görünüşe göre ve ortaya çıkan raporlar doğrultusunda Apple, iPhone 8 serisi ile beraber beklediği ön sipariş rakamlarına ulaşamadı. Bu rakamlar ise Apple tarafından hayal kırıklığına uğradı diyebiliriz.  12 Eylül tarihinde gerçekleşen lansman ile Apple'ın yeni iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinin yanı sıra onuncu yıla özel geliştirilen iPhone X modelide tanıtılmıştı. Dünya genelinde gerçekleşen ön siparişlerin verileri toplanırken bu serinin en uygun fiyatlı modeli olan iPhone 8 cihazının sipariş rakamları pekte memnun edici cinsten diyemeyiz.

Rosenblatt analisti olan Jun Zhang tarafından yayınlanan rapora göre iPhone 8'in ön sipariş rakamları hiçte beklenildiği gibi gitmiyor. Hatta ifade edilene göre iPhone 8 geçmiş nesil modeller olan iPhone 6 ve iPhone 7 cihazlarının ön siparişlerinden dahi gerisinde kaldığı belirtiliyor. JD.com tarafından alınan ön sipariş verilerine göre iPhone 8 ilk 3 günde 1.5 milyon ön sipariş almış durumda. iPhone 7 ise geçtiğimiz sene çıktığında 3.5 milyonluk ön sipariş rakamına erişmişti. iPhone 8 ile böyle bir başarısızlığın olmasının sebebi ise yeni iPhone X'in kullanıcılar tarafından daha çok dikkat çektiği düşünülüyor.

Bakalım iPhone 8 modeli global olarak satışa sunulduğunda beklenildiği gibi yüksek satış rakamlarına ulaşacak mı göreceğiz. Ülkemizde ise 4000 TL'nin üzerinde bir rakam ile satışa çıkması bekleniyor.





PAYLAŞ