iPhone 7S ve iPhone 9'a Ne Oldu? - Haberler - indir.com

iPhone 7S ve iPhone 9'a Ne Oldu?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-22 10:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus adlı modellerinden sonra tanıttığı ürünlerde bazı isim değişikliklerine gitti. Bu noktada iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerini gördük. Durum böyle olunca akıllara ise iPhone 7S ve iPhone 9 modellerine ne oldu sorusu geldi. Apple, geçiş modellerine S takısı ekliyordu ve iPhone 7S ve 7S Plus modellerinin çıkması bekleniyordu. Ancak beklenen gibi olmadı ve iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modelleri tanıtıldı. Bu noktada iPhone 7S ve iPhone 9 cihazları es geçilmiş oldu.

Neden iPhone 8?

Tahmin edebileceğiniz üzere Apple'ın köklü rakiplerinden birisi olan Güney Koreli şirket Samsung tarafından bu yıl Galaxy S8 ve Note 8 cihazları tanıtıldı. Bu zamana kadar gelen iPhone modelleri Samsung'un Galaxy S modelleri ile aynı seviyede ve güce sahip olarak geliyordu. Apple ise Samsung'un altında kalmamak adına böyle bir değişiklik gerçekleştirdi ve yeni cihazlarına rakiplerinde yer alan aynı numarayı vererek altta kalmamış oldu.

Apple'ın onuncu yılına özel tanıtılan iPhone X cihazının 'X' ibaresi ise 'on' olarak telafuz ediliyor. Birçok kişi iPhone X olarak telafuz etsede cihazın adının iPhone 10 olduğunu dile getirebiliriz. Bu noktada ise iPhone 8 en yeni nesil iPhone değil olarak bir algı oluşacak ve kullanıcılar iPhone X'in en yeni model olduğu düşüncesine kapılacaklar. Apple ayrıca önümüzdeki nesil cihazlarında ise iPhone 9, iPhone 9 Plus ve iPhone XS isimlerini tercih edebileceği şimdiden düşünceler arasında bulunuyor.

 





PAYLAŞ