iPhone 7'de Sürpriz Sorun - Haberler - indir.com

iPhone 7'de Sürpriz Sorun

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-09 10:44:34
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi olarak isimlendirilen ve yaptığı her çalışmayla listenin başında olmayı başaran, sektörünün lider ismi olan Apple her geçen gün çalışmalarıyla kullanıcılarına yenilikler sunuyor. Marka gerek teknoloji üreticilerini gerek teknoloji tüketicilerini peşinden sürükleyerek imzasını atıyor. Apple'ın en çok kullanılan cihazları arasında ilk sıralarda yer alan iPhone'un geçtiğimiz aylarda yeni modelleri olan iPhhone 7 ve iPhone 7 Plus kullanıcılarına tanıtıldı. Tanıtımın yapıldığı gün cihazların iOS işletim sisteminin yeni sürümü olan iOS 10 ile birlikte kullanıma sunulduğu dikkatlerden kaçmadı. Yeniliklerinin devamının geleceğinin sinyalini veren marka iPhone modellerini bu sene kablosuz kulaklıkla kullanıma sürdü. Önümüzdeki sene iPhone'un 10. Yılı olması nedeniyle marka başka değişiklikler de yapacağını göstermiş oldu. Bu kadar yenilikten sonra iPhone satışlarında artış olması beklenirken, gerek iPhone 6s pil sorunu ve iPhone 7'nin satışlarının da düşmesiyle Apple beklediğini bulamadı. Teknoloji takipçilerine göre Apple iPhone satışlarında gerileme yaşadığı döneme girmiş bulunuyor.

Apple'ın Kararı

Apple iPhone satışlarında beklediğini bulamaması üzerine yeni bir karara gideceğe benziyor. 2017 yılı için radikal bir şekilde yeniden tasarlanan iPhone üretileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Apple satışların artırılması için bu tür planlar yaparken, iPhone 7'de yaşanan yeni sorun sonrasında ciddi sorun yaşayacağa benziyor. Bu sene kullanıma sunulan iPhone 7'de konuşma sırasında donma meydana geliyor. Apple'ın resmi destek sitesinde de konuyla alakalı ciddi oranda geri bildirimler yapılmış görünüyor. Aynı zamanda bu sorunun sadece iPhone 7'de görülmediği ve iPhone 6s ve 5S modellerinde de sorunun yaşandığına dair bilgiler yer alıyor. Ancak konuyla ilgili en çok şikâyet iPhone 7 üzerinden yapılıyor. Şikayetçiler arasında bulunan BingoBones nickli kullanıcı konuyla alakalı sorunu şu şekilde dile getiriyor:

'Ben yeni iPhone 7 sahibiyim. Telefon uygulaması sık sık donuyor ve ana ekran düğmesine çift tıklayarak uygulamayı kapatmadan sorunu çözemiyorum.' Şeklinde sorunu ifade eden kullanıcı aynı zamanda cihazında iOS 10.1.1 işletim sisteminin de yüklü olduğundan bahsediyor. Kullanıcıların şikâyetine rağmen Apple'dan hala konuyla alakalı bir açıklama yapılmadı. Şimdilik sorun yazılımsal görünse de, ilerde ne olacağı belli değil. Ancak iOS 10.2 işletim sisteminin yüklü olduğu cihazlarda bu tür sorunların olmadığı biliniyor.

 
 

 





PAYLAŞ