iPhone 3D Touch ile Çoklu Görev Özelliği Tekrardan Geliyor - Haberler - indir.com

iPhone 3D Touch ile Çoklu Görev Özelliği Tekrardan Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-23 16:00:16
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerle beraber yeni iOS 11 işletim sistemi tüm kullanıcılara sunuldu. Yeni işletim sistemi birçok yeni yeteneğide beraberinde getirirken bazı alışkanlıklarıda ortadan kaldırdı. Bunlardan birisi ise iPhone 3D Touch çoklu görev özelliği oldu. Ancak gelen yeni açıklama ile beraber gelecek olan yazılım güncellemesiyle bu özelliğin geri getirileceği ifade edildi. Söz konusu bu kısayol hareketi ile çoklu görev ekranına hızlı bir şekilde ulaşmak mümkün oluyordu. Kullanıcılar bu noktada parmaklarını ekranın sol tarafına doğru sıkıca baskı uygulayıp sonrasında sağa doğru yapacakları sürükleme hareketleri ile çoklu görev ekranını açabiliyorlardı.

MacRumors sitesinde yayınlanmış olan e-postada ise şu açıklama belirtiliyor, 'Apple teknik bir kısıtlama nedeniyle oldukça kullanışlı olan iPhone 3D Touch çoklu görev kısayolunu kaldırmak zorunda kaldı.' iOS 11'in gelecek versiyonunda ise özelliğin geri getirileceği ifade edilirken Apple'ın teknik kısıtlamalarında üstesinden gelebileceğinin altı çiziliyor. Şuan için çoklu görev ekranına erişmenin tek yolu ise ana ekran tuşuna iki kere basmak oluyor. iPhone X tarafında ise sanal ana ekran çubuğunu kaydırmak ve ortadayken durdurmak çoklu görev menüsünü açıyor.

Bu yüzde iPhone 3D Touch özelliği ile çoklu görev ekranının açılabilmesi tekrar sağlanacak ve kullanıcıların bu alışkanlığı ellerinden alınmamış olacak. Yakın zamanda iOS 11'in ek x.x.1 şeklindeki güncellemeleri ile Apple'ın bu tarz yazılımsal eksiklerini iyileştirdiğini göreceğiz.





PAYLAŞ