iPad'e Özel Bir Whatsapp Sürümü Geliyor! - Haberler - indir.com

iPad'e Özel Bir Whatsapp Sürümü Geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-15 11:38:08
Editör : Ercan Kızılkoca
Kategori : Akıllı Telefonlar

WhatsApp masaüstü sürümünün 0.2.6968 güncellemesinde ortaya çıkmış olan tüm bilgilere göre, WhatsApp'a iPad'e özel bir sürümün geldiği kullanıcılar tarafından anlaşıldı.

WhatsApp Dünya'nın en popüler haberleşme uygulaması olmakla beraber bir çok sosyal medya uygulamasından daha çok indirilme sayısına sahiptir. Fakat nedeni bilinmez, ne iPad üzerinde ne de herhangi bir Android tablet cihazı üzerinde çalışmamaktadır. Genellikle bunun sebebi ise WhatsApp üyeliğinin telefon numaranız üzerinden alınmasından kaynaklandığını düşünülmektedir. Yine de sim kartlı bir çok adet tablet var ve aslında bazı farklı yöntemler ile bu cihazlara WhatsApp kurulabiliyordu. 

WhatsApp ile ilgili tüm değişiklikleri takip etmiş olan WABetaInfo'nun Twitter hesabından paylaşmış olduğu bir gönderiye göre WhatsApp tüm tabletler için olmasa da iPad için özel bir WhatsApp sürümü geliştirilmektedir. WhatsApp'ın, "WhatsApp Web" servisi gibi çalışmış olan "Masaüstü WhatsApp" uygulamasının "v0.2.6968" sürümünün içerisindeki neredeyse tüm dosyalarda iPad'e özel ikonların ve iOS dosyalarının bulunması ile birlikte bir süredir süregelen dedikodular da bu aracılıkla doğrulanmış oldu. 

 

 

Fakat yine de WhatsApp'ın tam anlamı ile akıllı telefonlarda çalışılmış gibi değil de, WhatsApp Web gibi bir istemci sürümünü iPad'e getirileceği düşünülmektedir. Nedeni ise sim kartlı iPad'ler olsa da, sim kartlı olmamış iPad'lerin kullanıldığı işletim sistemini sürüm olarak da bir ayrımı yoktur.  Bu yüzden yayınlanmış olan bir uygulamanın sim kartlıyı ve sim kartsızı ayırt edebileceğini düşünülmektedir. Yine de iPad kullanıcıları için ve belki de ileride diğer tabletlerin de kullanıcıları için oldukça güzel bir haber olacağı kesin.





PAYLAŞ