iPad Pro Smart Keyboard Türkçe Q ve F Klavyeleri Satışta - Haberler - indir.com

iPad Pro Smart Keyboard Türkçe Q ve F Klavyeleri Satışta

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-17 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple'ın piyasada bulunan 9.7 inç ve 12.9 inç büyüklüğe sahip iPad Pro tablet modelleri için çıkarttıkları Smart Keyboard klavyeler ile kullanıcılar bir bilgisayar ortamında yazı yazıyorlarmış gibi hissedecekler. Hali hazırda iPad Pro incelemelerinde de kullanıcıların aktardığı, Smart Keyboard ile tabletlerin kullanım deneyimi olumlu anlamda artıyor. iPad Pro için çıkartılan Smart Keyboard ise şuana kadar ABD İngilizcesi karakter dizilimi ile kullanıcılara sunulmuştu. Türkçe'ye has olan harfler klavyede bulunmuyor ve noktalama işaretlerinin yeri bile alışılmışın dışında bir konumdaydı.

Bu düzene ve klavye sistemine deneyimi olan kullanıcılar ise bu haliyle bile bakmadan hızlı bir şekilde yazı yazabiliyorlar. Fakat şimdi ise Türkçe Q ve Türkçe F versiyonlarının çıkması ile beraber iPad Pro'ya özel olan Smart Keyboard'lar gerçekten kullanışlı bir hal almaya başladı. Piyasadaki 12.9 inç ve 9.7 inç'lik iki versiyon olan iPad Pro'ya özel olarak çıkan Türkçe Q ve F klavyeler 749 TL ve 649 TL fiyat etiketleri ile piyasada satılıyor. Bu klavye üzerindeki tuş büyüklükleri Amerikan İngilizce versiyonundaki aynı büyüklüğe sahip.

Yeni Smart Keyboard klavyesindeki enter tuş tasarımı Türkçe klavyelerde olduğu gibi L şeklinde tasarlanmış durumda. Smart Connector özelliği sayesinde tablete kolay bir şekilde bağlantı gerçekleştiren bu klavye kumaş yüzeye ve yeterli tuş derinliğine sahip. Smart Keyboard kullanılmadığı zamanda ise iPad Pro için ince bir kapak işlevi oluyor. Bu yeni Türkçe içerikli klavye ile tırnak işaretlerini kullanmak bir hayli basit oluyor. Amerikan İngilizcesinde bulunan tırnak işareti kullanımı bir hayli zor iken bu durum Türkçe klavye ile oldukça basitleştirilmiş durumda.

Sizde 12.9 yada 9.7 inç büyüklüğündeki iPad Pro tabletinize Türkçe Q içerikli bir klavye almak istiyorsanız, Smart Keyboard'ı tercih edebilirsiniz.





PAYLAŞ