iOS'ta Fotoğraf ve Mesajlara Erişim İmkanı Veren Çok Kritik Bir Açık Bulundu! - Haberler - indir.com

iOS'ta Fotoğraf ve Mesajlara Erişim İmkanı Veren Çok Kritik Bir Açık Bulundu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-24 13:22:35
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Yazılım
Hackerlar, Siri ve VoiceOver'ı kullanan bir iOS güvenlik açığı sayesinde herhangi bir iPhone'da fotoğrafların ve mesajların kilidini açan yeni bir yöntem keşfetti.

iOS 8 ve üstü sürümler yüklü olan iPhone'lar, EverythingApplePro ve iDeviceHelp tarafından keşfedilen kusurlara karşı savunmasız. Grup, yayınladıkları videoda herhangi bir kodlama tecrübesine veya özel donanıma gerek duyulmadığını gösteriyor. İhtiyacınız olan tek şey gözünüze kestirdiğiniz bir iPhone ve Siri'den biraz yardım alacağınız bir kaç dakika. Açık iOS 10.2'de de mevcut. Apple'ın bu hatadan haberinin olup olmadığı belli değil. Bu açıktan faydalanmak için karşı tarafın telefon numarasını bilmeniz gerekiyor. Bunu bilmiyorsanız, Siri'ye 'Ben kimim'' demeniz yeterli. Cihazlarımızı bu açıktan korumak oldukça basit.  Ayarlar >> Touch ID ve Parola bölümüne girin. Siri'nin kilitliyken erişime izin ver ayarını kapatın.

Peki  iOS 10'un en çok beğenilen özellikleri neler mi'

Kilit ekranı: iOS 9 ve öncesi sürümlerde son derece sade bir kilit ekranı vardı. Apple, kilit ekranından sadece kamera açmaya ve parola girmeye müsaade ediyordu. iOS 10 ile birlikte ise ekranı sağa kaydırdığımızda yeni menü karşımıza geliyor.

iMessage: Yeni iMessage'da elle yazı yazabiliyor, mesajlara simge ekleyebiliyor ve animasyon gönderebiliyoruz. Deyim yerindeyse iOS 10 ile birlikte iMessage'ı kurcaladıkça yeni bir özellikle karşılaşıyoruz.

Silinebilen stok uygulamalar: Silmek istediğiniz uygulamanın üzerine basılı tuttuğunuz zaman, stok uygulama dahi olsa çarpı işareti çıkıyor. Bu sayede istediğiniz uygulamayı silebiliyorsunuz.

Galeri: iOS 10'da galerinin de büyük değişime uğradığı görünüyor. Yüz tanıma özelliği sayesinde aynı fotoğraf içinde bulunanlar için otomatik bir şekilde albüm oluşturuluyor. Ayrıca fotoğraf çekilen yerler de konum özelliği sayesinde ayrı bir galeriye konuluyor.

Kamera: iOS 10 ile birlikte kamera iki şekilde açılıyor. Birincisi her zamanki gibi uygulama butonuna basarak açılıyor. Fakat iOS 9'a kamera uygulamasının çok daha hızlı açıldığını belirtelim. Ayrıca kilit ekranını da sola kaydırdığımızda yine kamera uygulamasının açıldığını görüyoruz.

Harita:  Artık iPhone ve iPad'lerde harita uygulaması çok daha işlevsel bir şekilde kullanılabiliyor. Ayrıca arayüz anlamında da hayli iyileştirmeler olduğunu belirtelim.
 
 
 
 
 

 





PAYLAŞ