iOS Yükselişte, Android Düşüşte! - Haberler - indir.com

iOS Yükselişte, Android Düşüşte!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-16 15:40:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Akıllı Telefonlar

Kullanıcıların arkadaşları ve aile üyeleri için hediyeler satın aldığı, Kasım 2016'da başlayan ve içerisinde Noel tatilinin de yer aldığı üç aylık dönemde, iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone 6s Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 'en popüler üç akıllı telefon' oldular. Kantar Worldpanel tarafından toplanan yeni verilere göre, üç iPhone'un modellerinin satışlarının toplam satışlara oranı %31.3 iken Samsung'un üç aylık bu dönemde akıllı telefon satışlarının %28.9'unu elinde tuttuğu ortaya konuldu.

ABD'de, iOS'un hakimiyeti, aynı üç aylık dönemde %6.4 oranında artarak, pazarın %43.5'lik bir oranını eline aldı. Android %5.1 oranında düştü ancak yine de Apple'ın üstünde, pazarın %55.3'lük payına oturdu. Kantar'ın belirttiği gibi, veriler ABD'de Android için peş peşe altıncı düşüşe işaret ediyor.

Kantar'ın araştırma raporunun içinde Almanya ve Çin'den de bir miktar veri olmasına rağmen, iOS'un aynı Eylül-Kasım döneminde dünyanın dört bir yanındaki bölgelerde kazanç sağladığını gösteriyor. "Apple'ın mobil işletim sistemi, İngiltere'deki akıllı telefon pazarının %48,3'ünü oluşturan İngiltere'de %9.1'lik artışla yıllık en yüksek artışı yakaladı. Hem Android hem de iOS, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Büyük Britanya genelinde varlıklarını artırdı" diye açıklıyor Kantar. Kantar'a göre Windows'un çöküşü büyük oranda devam ediyor.

ABD ülkelerinde Android, bu dönemde akıllı telefon satışlarının %72.4'ünü oluşturuyor. Windows işletim sisteminin payının %2.8'e düştüğü için her iki ekosistem için de güçlü bir yıllık artış oranı görüldü. iOS için bu oran %24.6 ile gerçekleşti.

Kantar Worldpanel ComTech Europe'un İşletme Birimi Direktörü Dominic Sunnebo, Android için düşüşün Ekim döneminden beri devam ettiğini ve 2.8 puanlık bir düşüş görüldüğünü belirtiyor. Sunnebo, iPhone 7'nin güçlü satışlarının iOS'un hakimiyetini artırdığını söylüyor.

Çin'de bir önceki yılın aynı dönemine göre iOS'un %5.4 oranında bir düşüş göstermesine rağmen iPhone 7'nin piyasaya sürülmesinden dolayı iOS'un pazar payının önceki üç aylık döneme göre hafifçe (%2.8 oranında) arttığına dikkat çekiliyor.

Apple, Avustralya, Japonya ve hatta ABD gibi yerlerde iOS'un varlığını artırmasına rağmen, şirketin üretim ortağı Foxconn'u için gelen yeni raporlar, tedarikçinin ilk kar düşüşünün önemli bir nedeni olarak iPhone 7 için düşük bir talebin olduğunu gösteriyor. Apple'ın 2016'da 207 milyon iPhone'un, 2015'de 236 milyondan fazla iPhone'un sevkiyatını yaptığı bildirilmişti ancak pek çok kişi şirketin kendi kazanç krizinden karlı bir 2017 yılı geçirmek için iPhone 8'de büyük bir yeniden tasarım uygulamasının yapılacağını öngörüyor.





PAYLAŞ