iOS Nasıl Hızlandırılır? - Haberler - indir.com

iOS Nasıl Hızlandırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-30 14:58:25
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Yazılım

Mobil işletim sistemleri arasında en stabil olarak gösterilen iOS işletim sisteminde bazı zamanlar belli bir zorlanmalardan sonra yavaşlamalar gözükebiliyor.  Bu noktada cihaz içerisinde yapılacak bazı ayarlar ve işlemler sonrasında performans artışları sağlanabilir. Öncelikle eski bir iOS cihazınız var ise cihaza gelen güncelleme dosyalarıyla beraber bu takılmalar yada yavaşlamalar zaman içerisinde artmaya devam eder. Dilerseniz şimdi iOS işletim sistemine sahip bir cihaz nasıl hızlandırılır ve yapılması gerekenlere bakalım.

Oynamadığınız Oyunları Silin

iOS hızlandırma yöntemleri arasında en etkili yollardan biri olan oynamadığınız büyük boyutlara sahip oyunları silmek ile başlayalım. Özellikle iOS cihazınız 16 GB bir iPad modeli olarak düşünürsek, kapasite sıkıntınız bir hayli yüksek demektir. Cihaz hafızanızın oldukça fazla doluluk oranına sahip olması cihazda güncelleme dosyalarına dahi yer kalmamasına ve beraberinde, yavaşlamalara neden olacaktır.

Ayrıca sosyal medya uygulamalarının yanında, ekstra olarak oyun uygulamalarından da bildirimleri cihaz performansını etkileyebilir. Bu durumda iOS cihazınızın Ayarlar > Bildirimler menüsüne girerek çok sık bildirim yollayan oyunların bildirim ayarlarını dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Büyük Boyutlu Dosyaları Silin

Tıpkı yüksek boyutlu oyunları sildiğimiz gibi bu noktada yine benzer işlemleri yapacağız diyebiliriz. iOS platformlarında popüler olarak bilinen Podcast yada GarageBand gibi yüksek boyuta sahip uygulamaları Genel > Saklama Alanı > Icould kullanımı ve alanı yönet menüsü üzerinden, uygulamayı silebilirsiniz.

Bunların yanı sıra, arka planda sürekli aktif olarak çalışan uygulamaları kapatarak ve yüksek miktarda çerez dosyaları biriktiren uygulamaları da silerek cihazın hız noktasında performansını arttırabilirsiniz.

RAM Temizliği

Daha çok Android cihazlarda rastladığımız RAM optimizasyonu durumunu iOS cihazınızın performansını arttırmak için de yapabilirsiniz. Arka planda sürekli çalışıp RAM miktarınızı tüketen uygulamaları çeşitli üçüncü parti uygulamaları yardımıyla temizleyebilirsiniz.

RAM temizlemek, uygulamayı tekrar açma noktasında yavaşlığa sebebiyet versede, sürekli çalışıp hem performanstan yemesi hem de şarj tüketmesi en büyük zararlarından bir tanesi olarak görülüyor.

iOS hızlandırma yöntemleri bunlardan ibaret. Bununla beraber gereksiz uygulamalardan kaçınarak ve düzenli bir şekilde güncellemeleri yaparak cihazınızı stabil halde tutabilirsiniz.

 

 





PAYLAŞ